Decolmatări de 200.000 de euro la Ciceu Giurgești

Parte din “Ținutul haiducilor”, satele din jurul Becleanului asociate astfel încât să acceseze fonduri europene încep să se dezvolte cu resursele primite de la Bruxelles.
În comuna Ciceu-Giurgești, de pildă, au început de curând lucrări de decolmatare a Văii Podului. Potrivit viceprimarului cu atribuții de prim, Vasile Iuga, lucrarea subscrisă Măsurii 125 C are o valoare de 200.000 de euro, pentru betonarea și regularizarea cursului de apă aflat în discuție.
Braniștea, acolo unde a avut loc recent recepția lucrărilor de 99.616 euro la proiectul de amenajare a spațiului public pentru recreere, e un alt exemplu de investiție în beneficiul populației rurale de aici, care are de acum mai multe posibilități de petrecere a timpului liber în mod plăcut și eficient. Dovada vine de la primul meci de fotbal organizat de către elevii de la Școala Generală Braniștea pe noul teren construit pe 924 de metri pătrați.
Spermezeu (74.670),Uriu (14.999) și Căianu Mic (14.999) sunt altele. Acestea au aplicat în baza Măsurii 322 privind „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.
Pe de altă parte, sprijinirea industriilor care prelucrează și adaugă valoare resurselor locale a avut efecte, pe aceeași filieră, în Săsarm (73.013 euro), Chiuza (66.783 euro) și Ilișua (73.839 euro), acolo unde mai mulți fermieri s-au ales cu mașini și utilaje agricole moderne. În aceste situații, la mijloc s-a aflat Măsura 312 - “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” – investiţii în activităţi non-agricole productive şi servicii pentru populaţia rurală, parte din PNDR.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5