Runcu Salvei și-a făcut parc social cu bani europeni

Parte din “Ținutul haiducilor”, satele din jurul Becleanului asociate astfel ca să acceseze fonduri europene încep să se dezvolte cu resursele primite de la Bruxelles. Runcu Salvei, acolo unde recent a avut loc recepția lucrărilor de 50.834 euro la proiectul de amenajare a unui parc social, cu scenă de spectacole, în spațiul adiacent centrului comunei, e un exemplu de atragere a populației către o sursă de relaxare și de promenadă, prin posibilitatea diversificării activităților culturale.
Spermezeu (74.670),Uriu (14.999) și Căianu Mic (14.999) sunt altele. Toate au aplicat în baza Măsurii 322 privind „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală.
Pe de altă parte, sprijinirea industriilor care prelucrează și adaugă valoare resurselor locale a avut efecte, pe aceeași filieră, în Săsarm (73.013 euro), Chiuza (66.783 euro) și Ilișua (73.839 euro), acolo unde mai mulți fermieri s-au ales cu mașini și utilaje agricole moderne. În aceste situații, la mijloc s-a aflat Măsura 312 - “Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” – investiţii în activităţi non-agricole productive şi servicii pentru populaţia rurală, parte din PNDR.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5