Proiecte importante, în derulare, la Josenii Bârgăului. Primarul Vrâncean: Dorinţa de dezvoltare este cheia reuşitei

         Administraţia publică locală din Josenii Bârgăului a semnat Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea podului peste râul Bistrița din localitate.

„Dintre cele 8 proiecte la care lucrăm de un an și jumătate, acesta este primul care intră în execuție. Nu este ușor să accesezi fonduri pentru comunitate, sunt pași mulți, anevoioși însă perseverența și dorința de dezvoltare este cheia reușitei. Fapte nu vorbe!”, a transmis primarul Nicolae Vrâncean.

Proiectul, în valoare de peste 1,1 milioane lei, este cofinanţat în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publuce şi Fondurilor Europene. Remenul de execuţie pentru elaborarea proiectului tehnic, pentru docume4ntaţie pentru avize, acorduri, autorizaţii şi verificarea tehnică a proiectării este de 2 luni. Contractul de proiectare şi execuţie a fost adjudecat de asocioerea FAR Foundation SRL Rodna,  Drumserv SA Targu Mureş, Costin şi Vlad Birou de proiectare SRL Cluj-Napoca.

De altfel, edilul bârgăuan a anunţat, săptămâna trecută, şi semnarea contractului de finanţare pentru un nou proiect de investiţii. „Am semnat al 7-lea proiect cu finanțare nerambursabilă pentru comuna noastră.
Este vorba despre proiectul prin fonduri europene "Reabilitare și modernizare Cămin Cultural în localitatea Josenii Bârgăului" cu o valoare de 1.506.405,16 lei.Prin multă muncă facem lucruri mărețe, vizibile! În maxim două săptămâni voi semna și al 8-lea proiect, cu finanțare nerambursabilă prin Măsura 7.2 "Modernizare infrastructură rutieră" (asfaltare străzi)”, a menţionat Nicolae Vrâncean. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5