Înscrie-te ca bursier sau stagiar în Proiectul Tinerilor Profesionişti!

Proiectul Tinerilor Profesionişti intră în cel de al IV-lea ciclu de derulare

Campania de promovare a Ciclului 4 „Young Professionals Scheme” a fost lansată! În sprijinul promovării în întreaga ţară a Proiectului YPS şi pentru atragerea unui număr cât mai mare de aplicaţii din partea tinerilor români pentru Ciclul 4, în perioada ianuarie - februarie 2009 vor avea loc o serie de prezentări în 36 de judeţe.

Mâine, începând cu ora 10.00, în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud îi invită pe cei interesaţi la o acţiune de prezentare a celui de al patrulea ciclu al Proiectului Tinerilor Profesionişti. Prezentarea proiectului va fi asigurată de către reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Proiectul Tinerilor Profesionişti (Young Professionals Scheme) reprezintă o iniţiativă importantă, finanţată de Uniunea Europeană prin Programul PHARE, cu scopul de a forma un corp de manageri în funcţia publică, aparţinând noii generaţii, neutri din punct de vedere politic şi formaţi profesional în spiritul valorilor şi principiilor moderne ale U.E.

„În acest sens, proiectul oferă două tipuri de programe de formare, bazate pe instruirea teoretică şi practică, ce se vor desfăşura în instituţii partenere în cadrul proiectului, cu vastă expertiză în domeniul formării profesionale, atât din ţară, cât şi din străinătate. De pildă, programul pentru bursieri, până la 6 luni de formare la Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti, urmate de o perioadă de până la 10 luni în universităţi din statele vechi membre ale Uniunii Europene; programul pentru stagiari, 6 luni la Institutul Naţional de Administraţie Bucureşti şi până la 16 săptămâni în cadrul administraţiei publice din unul din vechile state membre ale Uniunii Europene”, ne-a declarat Mihaela Dobra, purtător de cuvânt Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud (foto).

Absolvenţii programului au şansa de a deveni manageri publici, urmând a fi repartizaţi în poziţii de management din cadrul administraţiei publice, unde vor trebui să lucreze, ca funcţionari publici, pentru o perioadă de cel puţin cinci ani. Pentru informaţii suplimentare, se poate consulta pagina web a Instituţiei Prefectului, www.prefecturabn.ro, la secţiunea „Proiectul Tinerilor Profesioniştilor”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]