Sunteţi în căutarea unei noi cariere?

Young Professionals Scheme, ciclul 4

Dacă ai cel mult 35 de ani la data de 25 mai 2009, lucrezi în cadrul sectorului public ca funcţionar public sau personal contractual, ai experienţă de minimum un an în sectorul public, vorbeşti fluent engleza sau franceza, eşti absolvent cu diplomă a studiilor universitare de licenţă, respectiv absolvent cu diplomă de licenţă sau echivalentă a studiilor superioare de lungă durată, şi poţi dovedi angajament real pentru reforma administraţiei publice din România, Programul stagiarilor şi bursierilor YPS este pentru tine.

Trimiterea formularului de înscriere pentru proiectul Tineri Profesionişti (Young Professionals Scheme-YPS) este doar primul pas. Proiectul YPS are în vedere atragerea a cel puţin 1.500 de candidaţi din toate judeţele. Pe baza experienţei Ciclurilor 1-3, pot fi selectaţi până la 150 de candidaţi, incluzând lista de rezervă. Fiecare candidat trebuie să treacă de şae etape de evaluare, printre care vor fi şi teste psihometrice, conduse de comisii mixte români şi internaţionali. Proiectul şi-a impus selectarea celor mai buni tineri cu potenţial evident de a urma o carieră cu promovare rapidă în cadrul administraţiei publice.

Proiectul Tinerilor Profesionişti reprezintă o iniţiativă importantă, finanţată de către UE cu 3, 5 milioane de euro în cadrul programului Phare 2006, în vederea accelerării ritmului de modernizare a funcţiei publice din România. Primele trei cicluri ale proiectului au fost deja implementate în 2001, 2003 şi 2005, ca rezultat al proceselor de selecţie şi instruire. Aproximativ 220 de absolvenţi au fost plasaţi în structuri administrative cheie. În 2009, încă 108 absolvenţi vor fi plasaţi, creând un corp de aproximativ 330 de tineri profesionişti. Cel de-al patrulea ciclu se va desfăşura pe baza realizărilor şi a iniţiativelor anterioare şi urmăreşte pe viitor selectarea, instruirea şi plasarea în sistem a unui număr de aproximativ 120 de tineri.

În acest sens, pentru prezentarea proiectului, a fost prezentă, ieri, la Bistriţa, o echipă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. La şedinţa de instruire au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei Judeţene de Tineret, Direcţiei Muncii şi toţi cei interesaţi să devină manageri publici. Din păcate, până în acest moment în judeţul Bistriţa-Năsăud nu avem nici un manager public.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5