PSD amendează “atitudinea dictatorială” a lui Liviu Rusu

“Consilierii PSD nu s-au prezentat la şedinţă pentru că actualul preşedinte crede că poate conduce Consiliul Judeţean de unul singur şi nu colaborează cu majoritatea. Nu a trecut pe ordinea de zi iniţiativele consilierilor noştri şi nu ne vom prezenta atâta timp cât nu va înţelege să conlucreze, chiar cu riscul de a dizolva Consiliul Judeţean”, a motivat secretarul general al PSD BN, Nicolae Moldovan, absenţa aleşilor social-democraţi de la şedinţa ordinară de ieri. “Suntem singurul judeţ din ţară care nu şi-a ales vicepreşedinţii.

Absenţa noastră este un semnal că nu se poate lucra cu acest om. Noi îl respectăm ca preşedinte, dar el nu ar trebui să conteste majoritatea PSD-PNL”, a adăugat primarul Becleanului.

De cealaltă parte, vicepreşedintele PSD, Adriana Pană, a menţionat că boicotarea reuniunii de plen, alături de depunerea unei plângeri penale faţă de Liviu Rusu pentru abuz în serviciu, reprezintă “un protest clar” al consilierilor faţă de “imaginea sinistră de prim-secretar” pe care o denotă atitudinea preşedintelui CJ BN. Consilierul judeţean PSD a ţinut să precizeze că staff-ul CJ sfidează legea şi prin faptul că amână prezentarea raportul solicitat pe tema modului în care a fost dusă la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Judeţean referitoare la Programul lucrărilor de întreţinere, reparaţii şi modernizare a drumurilor judeţene pe anul 2008.

Adriana Pană şi Mihai Bumbu i-au cerut şefului CJ, printr-o adresă scrisă, ca această „dare de seamă” să conţină sumele cheltuite până la această dată pe fiecare porţiune de drum menţionată în hotărâre, justificarea eventualelor întârzieri/stopări de lucrări, precum şi graficul de derulare al acestora până la finele anului.

Preşedintele CJ a intrat şi în colimatorul consilierului Stan Iuga Nicolae, care i-a imputat acestuias vizitele electorale prin comunele judeţului alături de deputatul Ioan Oltean. “Liviu Rusu este dezorientat. Nu ştie ce să facă, să meargă cu Ioan Oltean în precampanie sau să se ocupe de proiectele Consiliului Judeţean. (…) L-aş întreba câte comune a vizitat cu Ioan Oltean şi câte proiecte serioase a făcut pentru Bistriţa-Năsăud?”, l-a interpelat liderul PSD Năsăud pe Liviu Rusu. În opinia social-democratului, Liviu Rusu nu este în măsură să-i judece pe consilierii PSD după ce în aprile 2006 democraţii şi-au dat demisia in corpore din forul judeţean, iar pentru constituirea actualului Consiliu Judeţean a fost nevoie de trei şedinţe consecutive.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5