PSD reclamă demagogia Puterii

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, susţine că mult vehiculatul blocaj din Parlament al celor trei legi capitale pentru România în obţinerea unei noi tranşe de la FMI şi CE, pentru care preşedintele Băsescu a propus chiar un moratoriu, este cauzat, de fapt, de modul tardiv în care Guvernul promovează aceste proiecte.

„Este un mod josnic de a face politică, minţind populaţia că Parlamentul blochează aceste legi. Doar Legea pensiilor este la Camera Deputaţilor, după ce a trecut pe la Senat. În schimb, nici noua Lege a salarizării unitare, nici Legea bugetului de stat pe 2011 nu au trecut de Guvern. Legea bugetului pe 2011 ar fi trebuit depusă până pe 15 octombrie”, argumentează preşedintele PSD BN.

În opinia sa, executivul nu are motive să tergiverseze elaborarea bugetului pentru anul viitor, invocând necesitatea adoptării Legii salarizării unitare, pentru că un act normativ privind remunerarea bugetarilor există, şi anume Legea 330/2009. „Realitatea este cu totul alta. În primul rând, asistăm la o bătălie între grupuri pentru acces la resurse, pe urmă este o bătălie cruntă în interiorul PDL , între diferiţi baroni sau cum vreţi să le spuneţi, care să ducă bani publici spre zonele de interes, Arad-Cluj-Suceava-Dâmboviţa. Aţi văzut declaraţia vicepreşedintelui PDL Cezar Preda care spunea că sunt aproximativ 40 de parlamentari care nu vor vota bugetul în forma pe care a dat-o Boc. (…) În momentul de faţă bătălia este în interiorul PDL, iar bugetul nu ajunge la Parlament”, precizează deputatul Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5