Purificarea aerului – misiune indeplinita

Traim in secolul vitezei, intr-o lume foarte agitata, in care alergam zilnic. In viteza adesea ajungem sa ignoram aspecte ce tin de sanatate, iar principalul ar fi poluarea si aerul viciat. Aceste probleme au ajuns sa fie frecvent intalnite in toate sectoarele, de la cel rezidential pana la cel institutional, comercial sau chiar industrial.

                Acasa, la scoala, in institutii, magazine, hale de productie sau oriunde altundeva se face simtita nevoia de aer proaspat, mai ales in conditiile in care activitatea este de asa natura incat ingreuneaza aerul sau il contamineaza cu alte substante. Daca acasa problema o rezolvam usor cumparand un sistem de aer conditionat sau ventilatoare care sa ofere un flux de aer proaspat si constant, pentru celelalte sectoare se impun solutii mai eficiente. Acest lucru implica desigur si costuri mai mari, insa eficienta sistemelor de ventilatie garanteaza o amortizare a acestei investitii.

                Magazine, depozite, hale de productie sau orice alte incinte de dimensiuni mai mari au nevoie de un sistem de ventilatie eficient, in caz contrar munca desfasurata in aceste spatii ar fi ingreunata de aerul greu respirabil, viciat sau poluat. O solutie eficienta ce poate fi utilizata in astfel de cazuri si nu numai o reprezinta montarea de ventilatoare axiale de perete care sa ofere acea purificare a aerului necesara desfasurarii normale a activitatii.

                De dimensiuni mai mari decat cele de uz casnic, ventilatoarele industriale de genul ventilatoarelor axiale de perete sunt realizate din materiale mai rezistente si functioneaza dupa principii asemanatoare. In cazul unui ventilator axial de perete aerul este preluat din fata si refulat in spate, paralel cu axul pe care sunt montati paletii rotativi. Debitele de aer in cazul acestor ventilatoare axiale poate sa ajunga chiar pana la 20000 mc/h. Rotoarele sunt de obicei confectionate din poliamida intarita cu fibra de sticla sau aluminiu, pentru o functionalitate de durata. Alimentarea acestor ventilatoare de mare putere este realizata cu ajutorul motoarelor electrice, fie trifazate, fie monofazate.

                In vederea montarii si functionarii optime a acestor tipuri de ventilatoare axiale de perete trebuie avute in vedere cateva aspecte. In primul rand aceste ventilatoare se folosesc in aplicatii unde ventilatia este realizata fara ajutorul unui sistem de tubulatura; efectiv vor fi montate pe perete, dupa cum le spune si numele. Misiunea purificarii aerului se impune si in functie de activitatea desfasurata, astfel in unele cazuri aerul trebuie schimbat de un anumit numar de ori la diferite intervale orare, iar uneori se impune si introducerea mecanica a aerului in incinta respectiva.

                Montarea acestor ventilatoare axiale de perete trebuie facuta in asa fel incat sa nu intervina in activitatea desfasurata, la o inaltime cu minim jumatate de metru peste inaltimea la care se actioneaza de obicei in incinta respectiva. Aceste ventilatoare axiale de perete indeplinesc in acest fel cu succes misiunea de purificare a aerului, indiferent unde se impune: in hale de productie, depozite, magazine etc. Disponibile in stocuri de import, pentru nevoi comune, exista de asemenea si posibilitatea personalizarii lorin functie de necesitati. Un jucator important pe piata de productie si comercializare a acestor tipuri de ventilatoare este si Braco Industrial, care ofera si solutia seriilor scurte de ventilatoare personalizate dupa cerinte specifice precum debite si presiuni impuse de clienti, protectii suplimentare pentru praf, conditii de umezeala sau temperaturi extreme. Astfel ventilatia si purificarea aerului sunt obiective indeplinite in orice situatie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5