Puțin din buzunarul turistului de la Figa, semnificativ pentru bugetul local

În premieră de când s-a deschis parcul balnear de la Figa, așezând Becleanul pe harta turistică națională, legislativul orașului a decis schimbarea tarifului de acces în stațiunea cu ape sărate și nămoluri curative, de la 10 lei cât era până acum, la 12 lei plus TVA, (15 lei total). Decidenții locali au hotărât, în schimb, eliminarea taxei pe șezlong, care era de 2 lei/persoană, astfel încât buzunarul cetățeanului consumator de servicii de divertisment acvatic la Figa să nu resimtă modificările. Totuși, diferențele vor aduce cu 500.000 de lei mai mult în conturile bugetului local, conform estimărilor avute în vedere doar pentru două luni pline de vară. În rest, prețurile au rămas la fel:
10 lei/persoană accesul la serviciile disponibile sub acoperiș;
30 de lei/oră terenul de fotbal;
10 lei/oră terenul de tenis;
2 lei/20 de minute jacuzzi;
2 lei/20 de minute sauna;
2 lei/oră fitness;
10 lei/persoană accesul la tobogane;
Între timp, fiecare weekend însorit aduce recorduri de vizitare, ultimul fiind înregistrat duminică, la nivelul a 8.000 de turiști. Anul trecut, 200.000 de oameni au venit pe timp de vară să se distreze în Aqualand-ul numit Băile Figa.

Comentarii

28/06/16 14:32
vizitator

Recordul de turiști înregistrat la Băile Figa în ultima duminică a lunii iunie, de 8.000 de vizitatori, poate fi apreciat si mai bine prin comparatie cu Bistrita.Astfel, in urma cu cca 2 saptamani,intr-un articol referitor la câți turiști au vizitat Bistrița și ce încasări a făcut Primăria cu liftul din turnul Bisericii Evanghelice, se precizeaza ca principalul obiectiv turistic a fost vizitat în anul 2015, de 12.356 turişti plătitori de bilete de acces, care au adus bugetului local un aport de 87.535 lei. Este o dovada clara ca la Beclean, amenajarile de la stațiunea Băile Figa reprezinta un succes apreciat tot mai mult de vizitatori, in timp ce la Bistrita, lipseste cu desavarsire un concept de promovare turistică a orasului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5