Moldovenilor le place la Figa

Mii de oameni s-au distrat, la sfârșitul săptămânii trecute, în parcul balnear de la Figa, profitând de vremea frumoasă pentru plajă și divertisment acvatic ivită după zile bune de temperaturi nu foarte prielnice petrecerilor de acest fel. Duminică a fost vârful turistic al weekendului, cu peste 4.000 de bilete vândute, dar trafic semnificativ a fost și sâmbătă, când mai bine de o mie de persoane au venit, cu mic și mare, să se bălăcească în Aqualand-ul de lângă Beclean.
De când s-au inaugurat, Băile Figa atrag anual zeci de mii de vizitatori, mulți veniți din județele sau chiar din regiunile învecinate. Și dacă e să-i “judecăm” după accent, e clar că moldovenilor le place la Figa, graiul lor inconfundabil, destul de des întâlnit vara pe aceste meleaguri, conferindu-le o notă aparte în peisajul autohton. Și asta, grație locurilor de cazare amenajate în jurul stațiunii, din ce în ce mai numeroase, disponibile în cabane și căsuțe în schimbul a aproximativ 100 de lei/cameră/noapte. Investitori privați - căci de această natură este capitalul atras în zonă prin proiecte implementate de către Primăria Beclean pe terenuri publice puse la dispoziție prin concesionare – au dezvoltat aici afaceri imobiliare importante, concretizate în zeci de construcții tip, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru primirea în condiții cât mai bune a turiștilor. Nici comerțul culinar nu s-a lăsat mai prejos, tarabele cu de-ale gurii (produse de patiserie, mâncare gătită, băuturi răcoritoare) având destulă trecere atunci când parcul de distracții e plin.
Cu toate că serviciile s-au diversificat și îmbogățit – vezi noul bazin exterior, modern și încăpător - tarifele de acces în stațiune au fost menținute la nivelul anilor anteriori, pentru a face zona cât mai atractivă doritorilor de distracție și relaxare de pretutindeni. De luni până duminică, între orele 8.00 și 22.00, porțile parcului balnear stau deschise, cu oferte disponibile în schimbul următoarelor prețuri: 10 lei/persoană intrarea în parcul balnear; 10 lei/persoană accesul la serviciile disponibile sub acoperiș; 30 de lei/oră terenul de fotbal; 10 lei/oră terenul de tenis; 2 lei/zi șezlongul de exterior; 2 lei/20 de minute jacuzzi; 2 lei/20 de minute sauna; 2 lei/oră fitness; 10 lei/persoană accesul la toboganele din Aqualand;
Acum, eficiența turistică se găsește, în procent semnificativ, și la latitudinea vremii, iar vara destul de capricioasă de până acum o dovedește din plin; nu și când e vorba despre bunăstarea agricolă, pentru care vremurile au umblat așa cum trebuie, din câte spun țăranii locurilor, mulțumiți că bucatele se arată anul acesta “tare faine”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5