Social-democraţii îşi aleg preşedintele!

Radu Moldovan: Am votat un om care cred că are capacitatea să conducă PSD la două victorii electorale în 2016

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a votat, la orele amiezii, la sediul PSD Bistriţa pentru alegerea preşedintelui Liviu Dragnea în funcţia de lider naţional. Acesta a menţionat că decizia staff-ului PSD de a finaliza alegerile interne în toamna acestui an este una foarte bună, ţinând cont că anul 2016 este un an extrem de complicat din punct de vedere electoral.

“Ştiţi că din primăvară am început să facem alegeri in organizaţiile de bază, pe lângă secţiile de votare. La nivel judeţean, am finalizat cu Conferinţa Judeţeană, de acum două săptămâni. Vom finaliza  duminica viitoare, cu Congresul, când Partidul Social Democrat va avea o nouă conducere aleasă conform statutului.

Am votat un om în care cred, un om care are foarte multă experienţă, atât organizatorică, cât şi administrativă. Cred că este omul potrivit care are capacitatea necesară să conducă PSD în 2 victorii importante anul viitor, victoria la alegerile locale şi victoria în alegerile parlamentare”, a declarat Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă se încheie o etapă pentru PSD. “A fost o etapă bună, nu spun foarte bună pentru că am pierdut alegerile prezidenţiale, o etapă în care PSD a crescut foarte mult, în care a câştigat alegeri extrem de importante, dacă ne gândim la alegerile locale şi parlamentare din 2012, când PSD a înregistrat cele mai bune scoruri din existenţa lui postdecembristă. Se încheie etapa Victor Ponta şi va începe o nouă etapă a PSD, care va fi marcată de noul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea. Sper să fie una la fel de bună ca cea pe care o încheiem duminica viitoare”, a cocluzionat liderul social-democraţilor bistriţeni.

 

***

Social-democrații își aleg duminică președintele, singurul candidat la această funcție fiind actualul președinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Pentru prima dată președintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid să-și aleagă liderul.

Astfel, au fost amenajate, în Bistriţa-Năsăud, 82 secţii de votare, fiind aşteptaţi la urne aproximativ 7000 de membri PSD. Urnele vor fi deschise duminică între orele 8,00 și 20,00, după care rezultatele votului vor fi centralizate la București.

Comentarii

12/10/15 11:52
Vizitator

PSD a demonstrat inca odata ca este un partid incapabil de a sa reforma. In primul rand, la PSD se practică alegeri cu candidatul unic, desi in acest caz cuvantul „alegeri” nu mai are sens. Prin definitie, „a alege” presupune selectarea dintre mai multi sau cel putin din doi. Candidatul unic inseamna mai degraba consfintirea sloganului „la vremuri noi tot noi”. Dar in prezent la PSD se potriveste sloganul „pleaca inculpatul, vine condamnatul”, adica pleacă inculpatul Victor Ponta şi vine condamnatul Liviu Dragnea, ca si cum acest partid nu ar mai avea oameni de valoare nepatati.
„PSD nu trebuie şi nu poate rata oportunitatea de a deveni primul partid din România modern”, a declarat duminică Liviu Dragnea, ca si cum modernizarea unui partid insemna inlocuirea unor „penali” cu altii.

12/10/15 15:26
Vizitator

Culmea ironiei la PSD. Iata ce spunea chelnerul Raducu in toamna anului trecut dupa primul tur al alegerilor prezidentiale: ”Dacă pierd alegerile în turul 2, îmi depun mandatul de preşedinte al PSD. Dacă pierd, înseamnă că nu mă pricep şi trebuie să îmi depun mandatul. Dar asta nu pentru că mă provoacă cineva, ci pentru că simt că trebuie să fac lucrul ăsta”. Ei, bine Ponta a pierdut lamentabil in turul 2 la Bistrita iar Raducu a demisionat din functia de presedinte al organizatiei judetene PSD. Dar, surpriza! Chiar daca „nu se pricepe” cum singur adeclarat, a candidat din nou de unul singur la sefia PSD Bistrita Nasaud si a fost ales. La fel si Dragnea care a condus la nivel national campania lui Ponta la alegerile prezidentiale pe care le-a pierdut, a fost „rasplatit” cu increderea de candidat unic la sefia PSD. Ieri, cu ocazia scrutinului , Raducu spunea in legatura cu alegerea lui Dragnea : „Am votat astăzi un om în care cred, un om care are foarte multă experiență organizatorică și administrativă și cred că este omul potrivit, are capacitatea necesară să conducă PSD în două victorii importante anul viitor: alegerile locale și alegerile parlamentare.” Cu Dragnea, PSD-ul are sanse importante sa obtina „victoriile” pe care le-a inregistrat si la prezidentiale. SUCCESURI!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5