Radu Moldovan: Cred că Liviu Dragnea este cea mai bună variantă de premier

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că liderul naţional, Liviu Dragnea, este cea mai bună variantă pentru ocuparea funcţiei de prim-ministru, iar Statutul partidului prevede asumarea unei candidaturi.

Cred că este cea mai bună variantă, dacă ne uităm la Statutul PSD, spune că preşedintele partidului asumă candidatura de prim-ministru. Rămâne ca din punct de vedere tehnic să discute specialiştii. Eu am învăţat cât am fost 8 ani în Parlament că, de fapt, Constituţia este legea legilor, o lege ordinară nu poate bate o lege organică şi o lege organică nu poate bate o Constituţie. Sunt în momentul de faţă nişte neconcordanţe cu legea de organizare a Guvernului, dar aici trebuie să se pronunţe specialiştii în drept”, a declarat Moldovan.

Întrebat cum vede o eventuală nominalizare a lui Vasile Dâncu pentru funcţia de premier, Moldovan a comentat că ar fi fost o variantă frumoasă pentru Bistriţa-Năsăud şi, în special, pentru Runcu Salvei, dar nu se poate lua în discuţie.

„La modul cum Liviu Dragnea a condus campania, la modul cum Liviu Dragnea a gestionat echipa organizatorică, la modul cum Liviu Dragnea împreună cu specialiştii, din rândul cărora a făcut parte şi colega noastră Doina Pană, a făcut un program de guvernare foarte bun, primul care arată surse de finanţare, încadrare în deficit, venituri, cheltuieli, absolut toate măsurile sunt acolo, prestaţia preşedintelui nostru, a lui Liviu Dragnea a fost una excelentă. Românii, în urma tuturor atacurilor şi epitetelor la adresa lui Liviu Dragnea, au decis să-i dea o majoritate absolută în Parlamen. Cred că este dreptul lui să meargă cu acel program de guvernare pe care l-a coordonat şi să-l pună în practică”, a mai spus preşedintele PSD BN.

 Acesta a adăugat că Liviu Dragnea nu a primit restricţii de a alege sau de a fi ales, iar votul populaţiei e suveran. „Avem un preşedinte mut, care are o sentinţă definitivă şi irevocabilă de fals şi uz de fals şi de obţinerea unor case în mod ilegal şi care se duce la întâlnirile astea internaţionale, la imagine, şi tace ca mutul în păpuşoi. (...)„Eu cred că votul poporului trebuie să fie suveran în orice democraţie. Cetăţenii au decis: 50% +1 din Parlament dat echipei lui Liviu Dragnea. Vorbim de ipoteze, încă nu a spus Liviu Dragnea că vrea să fie prim-ministru. Eu, conform statutului PSD, cred că Liviu Dragnea trebuie să-şi asume candidatura la funcţia de prim-ministru”, a precizat Radu Moldovan.

  

Comentarii

13/12/16 11:18
Vizitator

Trebuie subliniat faptul ca PSD-ul si-a introdus in statut criterii de integritate pe care, nu le respecta. Printre aceste criterii se numără suspendarea automată din PSD a oricărei persoane vizată de o anchetă penală, pierderea calității de membri al partidului pentru persoanele arestate preventiv, limitarea numărului de mandate pentru toți cei care ocupă funcții publice la nivel local și central, eliminarea totală a imunității parlamentare (cu excepția declarațiilor politice), schimbarea legii de finanțare a partidelor politice pentru a se asigura mai multă transparență și multe altele.
Dar, cu toate acestea insusi Liviu Dragnea, liderul PSD care a fost condamnat definitiv, în luna aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală la Referendumul din 2012, a candidat la Teleorman pe primul loc in lista PSD pentru alegerile parlamentare. Ba mai mult, referitor la declaraţia presedintelui Klaus Iohannis, care a anunţat că nu va nominaliza o persoană cu probleme penale pentru funcţia de prim-ministru, şeful PSD a spus de fiecare dată că nicăieri în Constituţie nu se arată expres acest lucru, iar premierul va fi legitimat doar de “votul românilor” la alegerile din 11 decembrie. Totusi Liviu Dragnea, face pe prostul sau uita de Legea nr. 90/2001, care a fost initiata de Guvernul Radu Vasile si depusa la Camera Deputaţilor pe 10 noiembrie 1998 fiind adoptată abia în ianuarie 2001, în timpul guvernării Adrian Năstase, si promulgată în martie 2001 prin decretul preşedintelui de la acea vreme, Ion Iliescu, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor. Legea in vigoare si astazi, prevede că pot fi membri ai Guvernului doar “persoanele care nu au suferit condamnări penale”, caz în care liderul PSD, Liviu Dragnea, iese complet din calcule pentru functia de premier.

14/12/16 10:51
victor

Ce nu stie chelnerul Raducu este ca in urma recursului judecat in aprilie 2016, un complet de 5 judecători de la ICCJ, a majorat pedeapsa în cazul lui Liviu Dragnea de la un an închisoare cu suspendare, cât primise la instanța de fond, la doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, completul a majorat și termenul de încercare în cazul liderului PSD de la trei la patru ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5