Radu Moldovan: La finele anului viitor, vom avea un Ambulatoriu ultramodern, cu echipamente de ultimă generaţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, consideră că la finalizarea proiectului”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, preconizată în 2015, bistriţenii se vor bucura de servicii medicale de calitate. Nu doar infrastructura medicală reprezintă o prioritate, ci şi atragerea unor specialişti la Bistriţa.

          “La sfârşitul anului viitor vom avea un ambulatoriu al Spitalului Judeţean ultramodern, refăcut în integralitate şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

          În paralel - veţi vedea vineri la vizita pe care o facem cu premierul Victor Ponta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa – am făcut eforturi, noi Consiliul Judeţean, şi ne-a sprijinit şi Guvernul,   pentru secţia de neonatologie. Ministrul Nicolae Bănicioiu va ajunge de joi şi va avea o întâlnire cu medicii, sperăm să obţinem sprijin din partea lor, pentru că ne dorim ca într-un termen cât mai rezonabil să putem să mutăm toate secţiile de pe Bulvardul Independenţei în spaţiile noi. Sper să obţinem sprijin din partea Guvernului pentru dotări, iar Consiliul Judeţean se angajează să termine construcţiile civile”, a precizat, în cadrul unei vizite de lucru, preşedintele Consiliului Judeţean.

          Potrivit acestuia, se caută soluţii şi pentru partea de resurse umane, inclusiv prin oferirea unor locuinţe de serviciu. “Va începe în cel mai scurt timp construcţia de locuinţe pentru medicii rezidenţi, pe amplasamentele de la ANL. Primăria municipiului Bistriţa este în discuţii avansate cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe, iae eu nutresc speranţe că vom reuşi în perioada următoare să imbunărăţim şi din punct d evedere al resursei umane acest spital, în condiţiile în care avem condiţii attractive de muncă pentru medicii tineri”, a adăugat preşedintele Moldovan.  

           Proiectul ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 “Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.           Valoarea totală al proiectului a ajuns la 36.133.011,70 lei, din care 24.849.302,60 lei reprezintă cheltuielile eligibile. Contribuţia proprie de 2% din cheltuielile eligibile este de 496.986,05 lei, la care se adaugă valoarea TVA - 6.951.485,91 lei şi cheltuielile neeligibile ale proiectului - 4.332.223,14 lei. Durata de implementare a proiectului este 24 de luni, având termen limită  1 iulie 2015.

          În fapt, vor fi reabilitate cele trei corpuri de clădire ale Ambulatoriului de specialitate, inclusiv prin recompartimentarea şi reorganizarea cabinetelor şi spaţiilor anexe (107 cabinete şi 50 spaţii administrative). Normal, va fi modernizată şi reţeua de utilităţi, fiind implementate soluţii ecologice şi avantajoase pentru sistemele de încălzire, iluminat şi protecţie. Lucrările au fost adjudecate de asocierea de firme Euras Satu Mare, Creativ Group Bistriţa şi Izorep Târgu Mureş, pentru 9.943 milieoane lei (fără TVA).

          Nu în ultimul rând, cabinetele Ambulatoriului vor fi dotate cu aparatură medicală de investigaţii de ultimă generaţie şi cu mobilier specific, astfel că bistriţenii  vor beneficia în premieră de servicii care până acum se realizau doar în spital.  Peste 12 milioane lei vor fi investite în aparatura medicală. “Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital care în situaţii speciale solicitate poate fi accesat on-line de către medicii radiologi din spital, în acest fel actul medical fiind acordat la cel mai înalt standard. Laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare medicale de ultima generaţie, urmând a fi unul din cele mai moderne laboratoare de analize medicale din ţară. Cabinetele de oncologie medicală, medicină internă, cardiologie şi ginecologie vor avea în dotare ecografe de ultimă generaţie”, au explicat reprezentanţii unităţii medicale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5