Radu Moldovan (preşedinte PSD BN): În Bistriţa-Năsăud, peste 85% din primari câştigă cu peste 60% alegerile. Cine e pregătit să câştige, e pregătit şi într-un tur, şi în două

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, susţine că este nemulţumit cu ceea ce a făcut Parlamentul României, prin alegerea indirectă, cu votul consilierilor judeţeni, a preşedinţilor de consilii judeţene. Potrivit acestuia, PSD a acceptat să-şi sacrifice preşedinţii, în favoarea primarilor, la negocierile cu PNL din Comisia de Cod electoral. În ceea ce-i priveşte pe primari, cine e pregătit să câştige, e pregătit şi cu un tur de scrutin, şi cu două, crede social-democrattul bistriţean.

„Am o problemă cu ceea ce a făcut Parlamentul României, într-o anumită unanimitate, adică cu toţi. Cred că suntem unici în lume, ca de obicei, alegem preşedintele României în două tururi, alegem Parlamentul pe liste, facem un tur la primar, alegem indirect preşedinţii. Cred că va trebui făcută o dezbatere foarte serioasă, în pace şi linişte, în 2017, cu un nou Parlament ales şi care să uniformizeze cumva. Noi facem experienţe de 25 ani. E surprinzător pentru mine cum dl. Blaga, printr-o Ordonanţă de urgenţă a făcut un singur tur la primari, acum să dă cu fundul de tot pământul cum nu e democratic şi trebuie făcut altfel”, a declarat liderul PSD BN, Radu Moldovan.

         Acesta a menţionat că nu mai este un secret că „domnul Voicu a negociat, în Comisia de cod electoral, şi PSD a acceptat să îşi sacrifice preşedinţii de Consilii Judeţene aleşi uninominal, că aşa a vrut PNL să fie aleşi indirect, ca ei să nu se mai modifice legea alegerii primarilor într-un tur sau două tururi”.

         „Acum, dintr-odată, i-a apucat democraţia şi reprezentativitatea. Aici e o analiză care trebuie făcută de un sociolog sau un specialist care ne-ar putea spune: ce m-ar face pe mine, care votez în primul tur cu domnul X să mă duc şi să votez cu dl. Y în al doilea tur, decât nişte jocuri, nişte combinaţii care se fac în al doilea tur.

Am văzut că opţiunile sunt împărţite, dar dacă facem o analiză la noi în Bistriţa-Năsăud, din 1989 şi până acum, o să vedem că 85% din primari câştigă cu peste 60% alegerile, deci ni se dicută de primul tur sau de al doilea tur (...)

Pentru cei care sunt foarte agitaţi cu un tur sau două tururi: eu cred că cine e pregătit să câştige, e pregătit să câştige şi într-un tur şi în două tururi”, a concluzionat preşedintele social-democraţilor bistriţeni.    

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5