Radu Moldovan: Sala Polivalentă, de tot circul. Preşedintele CJ i-a transmis planurile lui ministrului Tineretului şi Sportului, prezent la Bistriţa: De doi ani ne tot jucăm cu această sală

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, recunoaşte că Sala Polivalentă din Bistriţa nu este adaptată vremurilor pe care le trăim, atât ca aspect exterior, cât şi ca funcţionalitate. În fapt, remarca preşedintele Moldovan, „este de tot circul”.

„Aşa cum am lua o persoană în vârstă şi am farda-o, şi am aranja-o, şi nu ne iese. E foarte greu, am făcut nişte eforturi. Avem scaune bune în sală, am reuşit să punem nişte becuri, am mai cumpărat două aeroterme, altfel era riscul să fie frig, am mai făcut câte ceva, după campionatul mondial vom schimba podeaua, am mai văruit prin spate, dar ne plouă în cap, pentru că din anii 70 s-a mai intervenit doar prin anii 92-93”, a declarat preşedintele Moldovan

Potrivit acestuia, din cauza unei birocraţii ultracentralizate, după aproape doi ani şi jumătate nu s-a reuşit emiterea unui certificat de carte funciară pentru terenul de sub Sala Polivalentă, în vederea demarării unei investiţii ample, mai ales că obiectivul era „în lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii”.

„ Am avut discuţia cu domnul ministru Dunca (n.n. al Tineretului şi Sportului) la Bistriţa, domnul director Florian i-a spus care sunt necesităţile. (...) De doi ani jumate ne tot jucăm cu această sală. I-am spus domnului ministru că în următoare fază va fi un proiect de hotărâre pe care o să-l propun consilierilor judeţeni, un acord de principiu deja am luat de la ei, să cerem transferul Sălii Polivalente de la minister la Consiliul Judeţean ca să putem produce noi ce trebuie, nu să reabilităm, nici nu ştiu care este termenul tehnic corect, dar cred că putem vorbi de o modernizare şi extindere”, a mai menţionat şeful CJ.

Radu Moldovan a precizat că Sala Polivalentă are nevoie de încă o tribună, pentru a ajunge la o capacitate de 1500-1800 de locuri, fapt care se încadrează în „amprenta” actuală a clădirii. În plus, vor trebui făcute alte facilităţi în locul acelor „dughene”, pentru zone de refacere, vestiare, sală de conferinţă, etc. Acesta a mai adăugat că proiectul municipiului Bistriţa, din Complexul Wonderland, cu acea Sală Polivalentă de 3500-5000 de locuri, va satisface evenimente de o altă anvergură.

Una peste alta, Sala Polivalentă a fost primenită oarecum pentru Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, însă trebuie obligatoriu modernizată, preşedintele arătându-se nemulţumit „de ceea ce oferă acum”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5