Una din laureaţii Ispasului năsăudean – tineret

Ramona Fabian – Târgu Mureş

Ramona Fabian, tânăra interpretă de muzică populară, originară din Târgu-Mureş, a fost una din vocile care au impresionat prin profunzime, acurateţe, talent şi sensibilitate. De aceea, juriul i-a acordat „Marele Premiu” la secţiunea tineret a Festivalului-concurs de interpretare muzică populară „De Ispas la Năsăud”, care s-a desfăşurat în perioada 24-28 mai, în cadrul Zilelor Năsăudului.

După ce a coborât de pe scena amenajată special pentru gala laureaţilor festivalului, tânăra interpretă şi viitoare mare artistă, după cum au apreciat cei din juriu, ne-a spus emoţionată: „Am ştiut că voi fi premiată la acest valoros festival, dar nu m-am aşteptat să obţin chiar Marele Premiu. Sunt foarte fericită că am reuşit să mă impun aici, mai ales că au participat foarte mulţi tineri talentaţi, această recunoaştere venind să încununeze eforturile mele, a îndrumătorilor mei. Această reuşită mă va propulsa în cariera pe care o voi îmbrăţişa. Este un omagiu, un semn de respect pentru bunicii mei, care m-au sprijinit, ajutându-mă să culeg cântece din satul Mărăşeşti de pe Valea Comlodului, locul natal al dragei mele bunici. Am început să cânt în cadrul serbărilor şcolare, perfecţionându-mă cu fiecare an. Acum, când cânt în faţa spectatorilor, mă contopesc cu cântecul, simţind că ajung la inima şi sufletul omului, care mă apreciază şi mă răsplăteşte cu aplauzele şi recunoaşterea lui. Eu reuşesc să trec de camerele de televiziune, blitz-uri, pupitre şi simt că ajung la sufletul omului. Abia aici începe adevăratul concurs…”, a spus proaspăta laureată a Ispasului năsăudean.

Ne-a mai mărturisit că în această vară va înregistra primul ei CD cu cântece populare, dedicându-se în totalitate acestei activităţi.

O felicităm pentru reuşită, dorindu-i în continuare o ascensiune spre culmile cântului popular.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]