Recital de poezie bistriţeană la Universitatea din Istanbul

Doris Cosma

Timp de 3 zile, sub sigla Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul, poezia scriitorilor bistriţeni Dorel Cosma, Menuț Maximinian și Zorin Diaconescu este prezentă la Festivalul Ziua Internațională a Poeziei (UNESCO) și la cea de-a XIV-a aniversare a Liceo Poético de Benidorm.
România participă la festival ca urmare a invitației primite din partea Asociației Liceo Poético de Benidorm din Turcia şi a poetului Mesut Senol. Evenimentele au debutat la Universitatea Bahceșehir din Istanbul cu lecturi publice de poezie din creaţia scriitorilor Dorel Cosma, Menuţ Maximinian, Zorin Diaconescu, Haydar Ergülen, Hilal Karahan, Mesut Şenol, Elçin Sevgi Suçin, Osman Öztürk și poeți spanioli. De asemenea, despre cultura bistriţeană şi evenimentele de la Palatul Culturii Bistriţa s-a vorbit şi la Radio Istanbul. Prima zi a continuat cu o expoziție inedită de colaje cu poezii, urmate de un program muzical oferit de organizatori în cadrul Clubului de Literatură al Universității Bahceșehir.
Manifestările vor continua la sediul Institutului Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul cu lecturi de poezie, la care vor lua parte cei 3 bistriţeni -Dorel Cosma, Menuț Maximinian și Zorin Diaconescu - împreună cu poeții turci Haydar Ergülen, Hilal Karahan, Mesut Şenol, Elçin Sevgi Suçin, Osman Öztürk și alți poeți invitați din Spania. În program figurează lecturi de poezie și workshop pe teme lirice internaționale la Institutul Cervantes din Istanbul, cu participarea poeților turci și străini.
După ce literatura de la Conexiuni s-a remarcat din New York până la Paris şi în Malaezia, iată o premieră, prezenţa a 3 scriitori bistriţeni la invitaţia ICR, care găzduiește un eveniment axat cu precădere pe poeții români în Capitala Turciei. Este un bun prilej de a prezenta astfel o selecție de poezie românească într-un context internațional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5