RECITAL DE POEZIE PASCALĂ ŞI PRICESNE LA BISERICA „SF. ANA”, DIN BISTRIŢA

Miercuri, 8 aprilie 2009, la orele 1700, la biserica „Sf. Ana” din Bistriţa s-a desfăşurat recitalul de poezie pascală şi pricesne intitulat „Lumină Lină” realizat de elevii din Cercul de Istoria Artelor şi Creaţie Literară de la Grupul Şcolar „Grigore Moisil” Bitriţa şi elevii din Cercul de Desen de la Şcoala Generală cu clasele V – VIII din Ieud, Maramureş, sub coordonarea profesoarelor Maria Valea şi Ana Valea.

Îmbrăcaţi în frumosul strai moroşenesc, oaspeţii maramureşeni au deschis manifestarea cu un cântec de toacă. Recitalul de poezie pascală susţinut de elevii bistriţeni a fost punctat cu pricesne vechi interpretate cu multă sensibilitate de elevii din Ieud.

Manifestarea a fost puternic marcată emoţional, având în vedere cadrul în care a avut loc.

La sfârşit, în bună tradiţie strămoşească, oaspeţii din Ieud au oferit părintelui paroh Conea Grigore colacul tradiţional. Mulţumind, părintele paroh le-a adresat elevilor cuvinte ziditoare menite a spori câştigul spiritual cu care au plecat elevii de la această manifestare.

Recitalul prezentat este una din manifestările cultural-artistice înscrise în programul interjudeţean intitulat „Tradiţia – statornicie în Cuvânt”. Acest program, coodonat de profesoarele Maria Valea şi Ana Valea, continuă programul interjudeţean „Tradiţiile maramureşene şi meşteşugurile bistriţene, repere în cultivarea sensibilităţii artistice a elevilor şi in orientarea lor profesională”, derulat în perioada 1 ianuarie 2003 – 1 ianuarie 2009 sub coordonarea profesoarei Maria Valea. Atît programul finalizat la 1 ianuarie 2009, cât şi programul în derulare, „Tradiţia – statornicie în Cuvânt” s-au desfăşurat în baza parteneriatului dintre cele două cercuri cultural-artistice: Cercul de Istoria Artelor şi Creaţie Literară de la Grupul Şcolar „Grigore Moisil” Bitriţa, coordonat de profesoara Maria Valea şi Cercul de Desen de la Şcoala Generală cu clasele V – VIII din Ieud, Maramureş, coordonat de profesoara Ana Valea.

Următoarea fază a programului interjudeţean „Tradiţia – statornicie în Cuvânt” se va desfăşura în august 2009, în Maramureş, în cadrul manifestării intitulate „Codicele de la Ieud”.

Prof. Maria Valea

Gr. Şc. „Gr. Moisil” Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5