Record absolut pentru o licitaţie! 378 de companii își doresc să modernizeze Drumul ”Poarta Transilvaniei”

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a inițiat procedura de achiziție publică pentru modernizarea celui mai important tronson de drum județean încă nemodernizat DJ 172D: Mureșenii Bârgăului (DN17) - Lac Colibița-Colibița-Bistrița Bârgăului (DN17) - (DN17) Josenii Bârgăului - Strâmba - Ilva Mică (DN17D) - Poiana Ilvei - Măgura Ilvei -Ilva Mare - Lunca Ilvei.

         Nu mai puţin 379 firme de profil, mai précis 68 de asocieri de firme, au depus oferte pentru cele patru loturi. Astfel, pentru Lotul 1 – Mureşenii  Bârgăului (DN17) – Lac Colibiţa –Colibiţa sunt 13 ofertanţi (61 firme), pentru Lotul 2 – Lac Colibiţa – Bistriţa Bârgăului (DN 17) sunt 20 oferte incluzând 103 firme. Pentru Lotul 3 -  (DN17) Josenii Bârgăului - Strâmba - Ilva Mică sunt 17 ofertanţi cuprinzând 110 firme, în timp ce pentru Lotul 4 –llva Mică (DN 17D) - Poiana Ilvei – Măgura Ilvei sunt 18 asocieri care au depus oferte, incluzând 104 operatori economici.

         „Lungimea totală a tronsoanelor scoase la licitație este de 55,1 km. În momentul de față, comisiile de licitație publică evaluează ofertele, urmând ca rezultatul lor să fie comunicat oficial. În paralel, Direcţia de Dezvoltare Durabilă și Relații Externe lucrează la cererea de finanțare pentru asigurarea resurselor necesare modernizării acestor tronsoane de drum din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. 

         În situația în care nu vor exista contestații se va trece la semnarea contractelor de lucrări și la începerea efectivă a modernizării acestor tronsoane de drum, odată cu aprobarea finanțării.

         Cu toate acestea, până la începerea modernizării integrale a acestor tronsoane de drum, pe zonele afectate de sezonul rece, se fac și se vor face lucrări de întreținere și reparații, pentru a oferi conducătorilor auto condiții normale de trafic. Aceste lucrări sunt în derulare și vor fi realizate integral până la finalul lunii mai”, precizează Bogdan Ivan, purtător de cuvânt CJ Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5