Reducerea accizei la motorină

Prin Hotărârea nr. 804/31 iulie 2008 a fost aprobat nivelul şi condiţiile de aplicare a accizei reduse la motorina achiziţionată în perioada august – decembrie 2008, motorină întrebuinţată în agricultură, la alte lucrări decât înfiinţarea culturilor.

Pentru motorina achiziţionată în perioada menţionată în vederea utilizării în agricultură la efectuarea lucrărilor mecanizate în anul 2008 se aplică o acciză redusă de 80,971 euro/1000 litri, respectiv de 0,27 lei/litru. Nivelul redus al accizei se aplică pentru cantităţile de motorină ce se achiziţionează în perioada august – decembrie 2008 în cuantum unitar de 48 l/ha, în limita maximă a 288.000 mii litri de motorină.

Cum ne informa directorul executiv al DADR, ing. Mititean Pop Valentin, lucrările mecanizate care vor beneficia de reducerea accizei sunt, printre altele: recoltarea porumbului şi depozitarea acestora, recoltat şi transport furaje. În pomicultură, lucrările se referă la transportul fructelor din livezi în depozite, precum şi efectuarea arăturilor. În viticultură, de asemenea, lucrări de arat şi întreţinerea plantaţiilor de vie.

De asemenea, se are în vedere transportul îngrăşămintelor organice şi administrarea acestora mecanizat, efectuarea arăturilor de toamnă pentru culturile ce urmează a fi însămânţate în primăvară. Gama de lucrări este variată şi complexă, singura condiţie fiind ca aceste lucrări să fie efectuate mecanizat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5