Reguli noi de taximetrie la Beclean

Recent Consiliul, Local a aprobat Regulamentul privind organizarea şi executarea Serviciului de transport în regim de taxi şi de transport în regim de închiriere în oraşul Beclean.
În urma intrării în vigoare a noului regulament adoptat de către legislativul local becleanar, tot ce înseamnă activitatea de taxi la nivelul oraşului, cu toate autorizaţiile pe baza cărora au funcţionat până în prezent va fi anulat, urmând ca toţi cei care practică activităţi de taximetrie şi transport în regim de închiriere să se conformeze şi să respecte prevederile noului regulament care va intra în vigoare în curând. Regulamentul care intră astfel în vigoare în oraşul Beclean stabileşte condiţiile de autorizare, organizarea, atribuirea gestiunii şi controlul efectuării următoarelor servicii de transport public local în ceea ce priveşte serviciul de transport persoane în regim de taxi; serviciul de transport bunuri sau mărfuri în regim de taxi ; serviciul de transport persoane în regim de închiriere; serviciul de închiriere de autoturisme precum şi autorizarea dispeceratelor taxi.
Numărul maxim de autorizaţii taxi pentru executarea serviciului de transport persoane în regim de taxi în oraşul Beclean, pentru o perioadă de cinci ani, este de 20 de autorizaţii.
Vor fi convocaţi toţi taximetriştii şi se va discuta cu ei şi cei care vor dori să mai funcţioneze ca taximetrişti trebuie să se supună noilor reguli, nu se acceptă nici o abatere. În acelaşi timp va fi interzisă staţionarea în vechea staţie de taxi, deoarece îngreunează traficul auto şi pietonal în zonă. Noua staţie va fi pe spaţiul fostei benzinării Peco, în vecinătatea Pieţei Mici din oraş. Toate autovehiculele vechi, care nu corespund normelor legislative în vigoare vor trebui retrase din activitatea de taximetrie.
Autorizaţia de transport în regim de taxi sau autorizaţia de transport în regim de închiriere, va fi eliberată de către autoritatea de autorizare din cadrul Primăriei oraşului Beclean pentru transportatorii care îşi au sediul sau domiciliul, după caz, pe raza administrativ-teritorială a oraşului Beclean, pe baza unei documentaţii conform legislaţiei în vigoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5