Legislativul local năsăudean,

Acordă unele facilităţi laboratorului DSP BN…

În urma adresei primită de la Autoritatea de Sănătatea Publică a judeţului BN (nr. 7809/07.11.2008), prin care se solicita prelungirea termenului de atribuire în folosinţă gratuită a spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea Laboratorul Năsăud din subordinea acesteia, Consiliul Local Năsăud şi-a dat acceptul, votând „pentru”, în urma dezbaterii proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Dumitru Mureşan în şedinţa din 27 noiembrie a.c. Situate la etajul I a clădirii Policlinicii vechi a oraşului, respectivelor spaţii, în suprafaţă totală de 184,24 mp, le va expira termenul de folosinţă gratuită la sfârşitul acestui an, după ce, în urmă cu doi ani, legislativul local a aprobat atribuirea în folosinţă gratuită pentru Laboratorul DSP oraş Năsăud. În aceeaşi clădire funcţionează şi cabinetele unor medici de familie şi a unor medici stomatologi care le-au dobândit în urma licitaţiilor publice prin care s-a stabilit chiria/lună.

…Dar dă şi de lucru şomerilor oraşului…

Legislativul local al oraşului Năsăud a aprobat programul de ocupare temporară a forţei de muncă din rândul şomerilor pentru prestarea de activităţi care au scop dezvoltarea comunităţilor locale, conform art. 78 şi 79 din Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă.

Acţiunea iniţiată de Primăria oraş Năsăud în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud urmăreşte angajarea unui număr de 15 muncitori necalificaţi din rândul şomerilor de pe raza oraşului Năsăud pe termen de 12 luni, urmând ca în 2009 să mai fie angajaţi încă 15 şomeri.

Aceştia vor presta munci de salubrizare şi ecologizare, urmând a fi retribuiţi cu salariul minim pe economie din fonduri asigurate de AJOFM în cea mai mare parte, precum şi din bugetul local. Primăria oraşului Năsăud a dat de lucru la circa 200 de şomeri de la intrarea în vigoare a Legii 76/2002.

…Şi a aprobat unele reglementări serviciului de taximetrie

În expunerea de motive prezentată de primarul oraşului Năsăud în faţa legislativului local, a fost subliniată necesitatea aprobării unor noi reglementări pentru buna desfăşurare a serviciului de taximetrie pe raza Năsăudului şi abrogarea unor prevederi conţinute în hotărârile specifice, adoptate anterior şi modificarea şi completarea altora. Pentru aceasta, consilierii locali au dezbătut cinci proiecte pe acest subiect, la solicitarea Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Pentru început, legislativul a revizuit HCL nr. 27/2008 ce se referă la înfiinţarea Serviciului de transport în regim de taxi, vizând: înscrisurile de pe autovehicule, modelul şi dimensiunile listei de tarife, modelul autorizaţiei de transport, dovada achitării taxei reprezentând contravaloarea serviciului de eliberare a autorizaţiei de transport, serviciului de vizare anuală a autorizaţiei de transport, de eliberare a ecusoanelor.

În acelaşi timp, au fost stabilite şi valoarea taxelor speciale pentru funcţionarea serviciului de autorizare în domeniu, din cadrul Primăriei oraş Năsăud, precum: taxa pentru eliberarea autorizaţiei de transport persoane – 50 lei; taxa pentru eliberarea autorizaţiei de transport bunuri – 50 lei; taxa pentru eliberarea autorizaţiei de taxi pentru transport persoane şi a ecusoanelor aferente (ce va fi valabilă şi la înlocuirea unui autovehicul) – 100 lei; taxa pentru eliberarea autorizaţiei pentru activităţi conexe transportului rutier – activitatea de dispecerat – 100 lei; taxa pentru viza anuală a autorizaţiei – 50 lei.

Legislativul local a considerat necesară dublarea numărului de autorizaţii taxi pentru transport persoane (de la 10 la 20) şi reducerea la 3 a numărului de autorizaţii de transport bunuri sau mărfuri, în urma constatărilor din teren, precum şi a solicitărilor pentru atribuirea de autorizaţii de transport în regim de taxi înregistrate de Primăria oraş Năsăud.

În ceea ce priveşte tariful de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi, s-a stabilit: 1,80 lei/km ziua, între orele 6.00 şi 22,00, inclusiv TVA şi cu 50% mai mare noaptea, între orele 22.00-6.00 din tariful de zi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5