Renunta oamenii la banci pentru imprumuturile online?

In trecut, daca aveam nevoie de un imprumut rapid pentru masina, pentru imbunatatirile de acasa sau pentru consolidarea cardurilor de credit trebuia sa ne imbracam ireprosabil din cap pana in picioare si sa mergem la bancile din imprejurimi. Internetul a simplificat putin aceasta sarcina. Imprumuturile personale pe care le putem lua din mediul online nu mai reprezinta o formalitate, ele fiind cele mai comune variante alese de catre romanii zilelor noastre.

 

Popularitatea conceptului de credit online a crescut rapid, de vina fiind publicitatea agresiva pentru care au optat institutiile financiare nebancare. Ele au oferit miliarde de dolari in imprumuturi, tocmai din cauza confortului si a modului in care au fost structurate serviciile acestor institutii. De unde provin miliardele de dolari? Raspunsul este unul la care nu multe persoane se gandesc. Unii oameni mai instariti si-au propus sa faca bani din datoriile altora, alegand o anumita suma din depozitele lor bancare pe care sa o imprumute nevoiasilor prin intermediul IFN-urilor. Un astfel de investitor individual reuseste, la finele unui imprumut online rapid, sa faca bani prin colectarea dobanzilor acumulate. Sa spunem ca oamenii obisnuiti aleg sa investeasca bani in datoriile altora.

 

Si totusi, care sunt avantajele unui credit rapid fara acte pentru marea masa a populatiei?

 

Ati putea crede ca oamenii sunt mai tentati sa aiba incredere in banci, mai ales in detrimentul unui serviciu de creditare online. Deci, de ce sunt atat de multi oameni care isi pun bazele in imprumuturile virtuale? Exista cateva motive majore.

 

Confortul. Unul dintre principalele motive pentru care omul obisnuit mizeaza pe optiunea de credit rapid online este chiar comoditatea, aplicatia putand fi pusa in practica din confortul propriei case. Trebuie doar sa completati formularul online si aprobarea va fi obtinuta intr-un timp foarte scurt. Un alt avantaj consta in faptul ca toate relatiile cu institutiile creditoare se desfasoara exclusiv online, ceea ce este convenabil pentru persoana care nu vrea sa faca drumuri in plus la banca pentru a culege informatii adiacente despre respectivul imprumut bancar pe care l-a ales.

 

Ratele mai mici. Deoarece creditorii online nu intampina costuri suplimentare cu birourile fizice imprastiate in intreaga tara, ei pot oferi rate si taxe adiacente mai mici pentru romani. Ratele de dobanda sunt, de asemenea, fixe, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji privind fluctuatiile dobanzilor. Caci, stim cu totii, acesta este primul gand negru care ne trece prin minte cand optam pentru un credit rapid online. Singurul lucru de retinut este reprezentat de faptul ca un imprumut rapid online detine statutul de “negarantat”. Ce inseamna acest lucru?  Inseamna ca institutiile financiare nebancare nu pun garantii in detrimentul aprobarii imprumutului. In timp ce acest lucru este convenabil pentru omul de rand, el poate insemna simultan rate ale dobanzii mai mari, deoarece acest imprumut propune un risc mai mare pentru creditor.

 

Acces facil. Bancile au capatat de-a lungul timpului o asa – zisa notorietate pentru capriciile pe care le manifesta in momentul in care acorda un imprumut. Nu acelasi lucru il putem spune despre un imprumut online pentru nevoi personale, mai ales daca rating-ul pe care il aveti este unul pozitiv. De asemenea, chiar daca nu sunteti viabil pentru intreaga suma solicitata, asta nu inseamna ca veti primi un refuz categoric. Nu, avantajul este ca vi se ofera solutii alternative, dar si posibilitati de finantare care pot insuma doar o parte din creditul solicitat initial.

 

Comentarii

27/09/16 11:28
Cetatean

Mereti oameni buni la ghiseele bancilor daca vreti sa efectuati tranzactii financiar-bancare si nu mai tot apelati la internet, ca este o porcarie ordinara acest tip de a purta o relatie comerciala sau financiar-bancare sau cu oricine altcineva ! Nu vedeti ca hackerii sparg site-urile de la Nassa... dara-mi-te niste astfel de tranzactii. Numai o sa va treziti ca pe langa ce ati tnazactionat, vi se incarca "contul " si cu alte contracte pe care nici nu le-ati visat... si pana se pronunta Instantele de Judecata din Romania si va anuleaza aceste tranzactii, bancile va bloceheaza totul si va executa silit de nici "bic " nu puteti zice...
Lasati prostiile pe internet, ca nu-s absolut deloc sanatoase... de nici un tip...

09/10/16 11:13
Bistritean

Dupa politica si dobanzile practicate astazi de banci, mai merge dra.cu sa-si depuna banii acolo, ori sa ia imprumuturi , inafara celor carora le-a ajuns cutzitul la os , efectiv sunt disperati si se duc la banci , ca sa nu apeleze la "boschetarii " - valutisti din piatza , desi nu este prea mare diferenta dintre ei !
Bancile, nu-s facute si nu functioneaza sa "ajute" pe cineva anume, ori sa respecte conditiile de avantaj in folosul ambelor parti , ci ... sa castige numai ei , sa ruineze pe toata lumea , sa-i aduca in imposibilitatea de plata si sa le confiste tot ceea ce au... ( si nu-i mare diferenta intre acestea si valutistii din piatza ) !
Am vazut la TV... cum daca depui "astazi " 1000 de lei la oricare banca, peste 1 an, iti dau inapoi 930 de lei ... Deci le dai banii tai sa se foloseasca de ei si pentru asta-si iau cota parte de administrare a contului, rata de profit si costul tranzactiei de scoatere a banilor pe care-i soliciti si care in total fac 70 lei ( sau mai mult ) si tie nu-ti dau absolut nici o dobanda , sau daca ti-o dau, cand fac "egalizarea" ... tu iesi in pierdere si n-ai absolut nici un avantaj ca le dai spre folosinta banii tai , o anumita perioada de timp .
Pai, in astfel de conditii numai fraierii si prostii-si mai pun banii acolo , sau mai apeleaza la ei ptr credite bancare !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5