Restricții de viteză și de tonaj pe drumul județean 172 F, Beclean-Măluț – Braniștea – limită de județ Cluj!

Consiliul Județean Bistrița-Năsăudd va institui restricții temporare de circulație pe drumul județean DJ 172F, km 22+570-31+570, limită județ Cluj – Braniștea – Măluț - Beclean (DN17), în perioada 09.10.2023-31.12.2025. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut și supus votului consilierilor județeni în ședința ordinară de joi.

“Având în vedere degradările apărute la corpul drumului, ca urmare a traficului intens, pentru menținerea drumului județean în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului rutier în condiții de siguranță și confort, se impune restricționarea circulației prin devierea traficului greu având masa maximă autorizată mai mare de 20 tone, pe ruta alternativă DN17 (E58), precum și restricționarea vitezei de circulație în interiorul localităților pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone la 30 km/h, în perioada 09.10.2023- 31.12.2025”, se arată în documentația proiectului ce va fi adiptat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

În perioada de instituire a restricțiilor, autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 20 tone pot folosi ruta alternativă DN 17 (E58).

Decizia vine ca urmare a solicitării transmise de către Primăria comunei Braniștea și în urma avizului dat de către Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud – Serviciul rutier și cu acordul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.

Semnalizarea rutieră a restricţiilor, precum şi semnalizarea rutieră de orientare a participanţilor la trafic se vor realiza prin grija Serviciului administrare drumuri județene din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5