Rezoluția Congresului PNȚ Maniu-Mihalache

Întruniți la Alba Iulia, capitala spirituală a României Mari, după zece ani de pribegie și umilințe, național-țărăniștii au, în sfârșit, posibilitatea de a activa politic.

Noi, PNȚ Maniu-Mihalache, suntem urmașii celor care au stabilit drumul României către structurile europene și euroatlantice, în continuarea înaintașilor care au înfăptuit idealul unității naționale. Sacrificiul politic din anii ‘90 a pus interesul țării în fața celui de partid, iar meritele pentru aceste acte fundamentale au fost asumate de alții.

Astăzi, Uniunea Europeana trebuie redefinită în spiritul ideilor care au stat la bazele acestei construcții, iar noi rămânem partenerii loiali ai Europei și ai curentului creștin-democrat. NATO este singurul garant al securității naționale, în contextul unei Rusii din ce în ce mai expansioniste și mai agresive. Condamnăm orice încercare de îndepărtare de la acești piloni ai dezvoltării și apărării țării.

Justiția este prima putere care trebuie să funcționeze cinstit și eficient. Toti cetățenii cinstiți ai României au fost umiliți prin modificările nemaîntâlnite nicăieri în lumea civilizată, făcute în favoarea tuturor infractorilor, cu dedicație specială pentru politicienii corupți. Avem nevoie de o legislație clară, cu magistrați independenți, care să ia decizii oneste, fără presiuni și influențe. Instituțiile care trebuie să supravegheze echilibrul puterilor în stat (Curtea Constituțională), să blocheze excesele autorităților (Avocatul Poporului) sau să asigure independența justiției (CSM) sunt infestate cu personaje deasupra oricărei bănuieli de onestitate și profesionalism și trebuie reformate radical.

România este, în aceste zile, într-unul din cele mai periculoase momente ale existenței sale. Un grup infracțional organizat a pus la cale o lovitură de stat care se derulează cu încetinitorul, pentru a scăpa de consecințele faptelor lor penale și pentru a jefui în continuare bugetul țării.

PNȚ Maniu-Mihalache afirmă că nu există un pericol mai mare pentru siguranța națională decât PSD, un partid nefrecventabil și devenit sinonim cu hoția generalizată și prostia fudulă, însoțite de trădarea națiunii și îndatorarea generațiilor viitoare pentru a asigura perpetuarea la putere. Fiecare zi în care mai rămâne la cârma țării produce daune materiale și morale greu de recuperat.

PNȚ Maniu-Mihalache declară că tranzacționarea ticăloasă a PNȚCD de către impostorul care a confiscat acest nume umple de revoltă pe orice național-țărănist onest, iar noi suntem deciși să nu îi permitem unui personaj politic minor, ilegitim și irelevant să vorbească în numele martirilor noștri și să tranzacționeze demnitatea și istoria la taraba jocurilor politicianiste, pentru interese meschine, străine de tradiția, spiritul și moralitatea acestui partid.

Îi chemăm pe toți membrii onorabili ai PNȚCD, ca și pe toți aceia care își doresc o reprezentare politică bazată pe moralitate, dăruire și caracter, să ni se alăture pe drumul pe care îl deschidem astăzi.

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Alba Iulia Radu Rizescu
30 martie 2019 Președinte
PNȚ Maniu-Mihalache

Comentarii

07/04/19 07:11
Marius Nicolae Pop

Salut din toata inima, renasterea acestui partid istoric! Nu intentionez sa revin in politica dar sunt deschis oricand pentru sprijin din punct de vedere doctrinar!Mare atentie la calitatea noilor membrii! Mult succes! MNPop, fost pres. PNTCD si al CDR intre 1993 -1997.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5