Rodica Fercana trăiește în lumea cărților

Ioan Mititean

De câțiva ani buni, Rodica Fercana, coborâtoare de pe Fiadul Telciului, a predat cititorului un număr de 11 perle, bijuterii literare, poezie și povestiri scrise cu măsura maturității și înțelepciunii.
Poet de finețe remarcabilă, Rodica trăiește în lumea cărților, având un limbaj propriu desprins din porțile gândului, valorificând esența problemelor umane specifice vremurilor ce le străbatem.
Volumul “Cern amintirile”, bilingv, cu traducere în engleză de prof. Zorin Diaconescu, cu un buchet de 66 poezii, ne aduce în atenție istoricul conceptului de fericire prin amplificarea stărilor pozitive ale omului ce-și deschide porțile sufletului, dăruind ceva din comorile lui de înțelepciune. Cele 66 de mesaje sunt un semn al valorii iubirii supreme învestită în om, cu incantații, emoții și nostalgie, ce se răsfrâng asupra minții și sufletului ființei umane, cu idei care animă cititorul în spiritul armoniei și prieteniei, pentru că nimic nu e mai de preț în Univers, decât viața, dragostea și sentimentul prieteniei.
Poeziile sale sunt un îndemn pentru cititori și în special pentru tinerii dornici să exprime culorile vieții și tot ce se găsește frumos între cer și pământ. Poeziile Rodicăi Ferecana aduc în față chemările de pe retina memoriei, din anii elanurilor tinereții, încercând să învingă noianul singurătății prin amintiri scăldate între mit și adevăr.
Revelații și vise, semnele iubirii și valorii învestită în om, îmbinarea realității cu visul și aspirația spre ideal, prin iubire ca un sentiment fără frontiere, ce nu se stinge niciodată. Autoarea descrie sentimentele răscolitoare, dar și înălțătoare ale iubirii cu care călătorim prin labirintul inimii, ademenind cuvintele și sentimentele printr-un colaj de iubire, prin elemente ale naturii: stele, vânt, cer, nori, flori, copaci, anotimpuri, de parcă întreg universul îndrăgostiților pulsează, o splendidă lecție de viață, cu gândul și inima la cei dragi.
Prin poeziile ce alcătuiesc volumul de față, autoarea comunică cu sentimentul unei trăiri intense și al unei legături directe de la suflet la suflet, ademenind ca într-un joc cuvintele și sentimentele atât de răscolitoare, dar și înălțătoare ce călătoresc prin labirintul artistic al inimii, cu răgaz acordat sufletului.

Comentarii

08/02/19 21:01
Rodica Fercana

Ce poate fi mai plăcut spiritului decât să citești impresii despre scrierile tale care răscolesc sufletul la modul fericit? Orice vârstă avem, sentimentele de tandrețe, de iubire avute de-a lungul vieții se înșiruie(sc) într-o salbă de perle. Mulțumesc, cronicar năsăudean pentru impresia lăsată de poezia mea, atât dv. cât și multor altor cititori care îmi tot solicită cărțile chiar înainte de lansări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5