România şi China vor coopera în domeniul pădurilor. Ministrul Pană: Ambele părţi vor avea de câştigat

sursa: Cabinet ministru delegat Doina Pană

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură din România  şi Administraţia de Stat pentru Silvicultură din Republica Populară Chineză au semnat Memorandumul de înţelegere  privind cooperarea în domeniul pădurilor, conservării zonelor umede şi protecţiei vieţii sălbatice.

         Memorandumul a fost semnat de către Zhao Shucong, Administrator al Administraţiei de Stat pentru Silvicultură din Republica Populară Chineză, de către Attila Korodi, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, şi Doina Pană, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură în Guvernul României.

         Documentul semnat astăzi prevede aprofundarea colaborării între părţi în mai multe domenii: politicile şi legislaţia privind pădurile, managementul sustenabil al pădurilor ca măsură de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi adaptare la efectele schimbărilor climatice, protecţia pădurilor, reforma şi dezvoltarea silviculturii în mediul rural, reconstucţia ecologică şi reabilitarea terenurilor degradate, conservarea zonelor umede şi protecţia vieţii sălbatice, educaţia şi cercetarea în domeniul pădurilor.

         ”Sunt convinsă că, prin punerea în aplicare a formelor de cooperare stabilite prin Memorandum, ambele părţi vor avea de câştigat şi că schimburile de specialişti în domeniu, de informaţii tehnice şi de rezultate ale cercetărilor vor duce la realizarea unor proiecte comune benefice pentru ambele părţi.

         Prezenţa în România a domnului Zhao Shucong şi a delegaţiei oficiale pe care o conduce reprezintă o etapă importantă în întărirea relaţiilor româno-chineze şi un moment crucial în colaborarea noastră în domeniul protecţiei şi gestionării durabile a patrimoniului silvic şi a domeniilor conexe, tematică de interes maxim, atât pentru cele două părţi, cât şi la nivel global”, a declarat Doina Pană, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Comentarii

15/04/14 07:59
Cetatean din Bi...

Cred ca vor veni "chinejii"... cu "polonicele" de bucatarie... si constituiti in "patrule calare"... ( pe lingura )... o sa-i ia la bataie pe toti "cioparlanii" nostri care fura lemne din padure... ! Va dati seama ca aia-s mult mai "multi " decat smecherii nostri, care sistematic ne lasa ..." tabula rassa"... si degeaba se vor "asocia" ... ( asa cum fac de regula ca sa nu le poata face nimic padurarii ori politia... cand ii prinde la furat ...) ca nu le vor putea face "fata"... celor din "patrulare"... sub comanda lui ... "Gingis Chan " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5