Romii îşi decid strategia politică la Bucureşti

Liderii filialelor judeţene ale Partidei Romilor Pro-Europa vor decide sâmbătă, la Bucureşti, direcţia politică spre care se va îndrepta formaţiunea, în cadrul Adunării Generale a Partidei Romilor Pro-Europa. Potrivit preşedintelui Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, în cadrul şedinţei va fi analizată situaţia politică şi sociale a comunităţilor de romi din fiecare judeţ în parte, mai ales în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din acest an. De asemenea, va fi stabilit şi un calendar de acţiuni pentru acest an. Liderii romi vor discuta şi pe baza datelor provizorii de la recensământul populaţiei şi locuitorilor, date care reprezintă şi un punct de plecare privind strategia pentru alegerile din acest an.

Nu de multă vreme, Emil Neia Lăcătuş preciza că Partida Romilor va merge pe liste separate la alegerile locale din iunie 2012. Potrivit acestuia, obiectivul formaţiunii este obţinerea unui număr de 20 de mandate de consilieri locali, a unui mandat de consilier municipal şi a două mandate de consilier judeţean.

Nu doar aspectele politice vor fi dezbătute de staff-ul Partidei Romilor Pro-Europa, ci şi obiectivele în domeniul educaţiei, mai ales în contextul modificărilor survenite prin aplicarea Legii Educaţiei Naţionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5