Decizia CCR pune Partida Romilor pe treabă

Partida Romilor Pro-Europa va depune liste de consilieri locali, municipali şi judeţeni în toate cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Bistriţa-Năsăud, anunţă liderul judeţean Emil Neia Lăcătuş. Potrivit acestuia, obiectivul formaţiunii este obţinerea unui număr de 20 de mandate de consilieri locali, a unui mandat de consilier municipal şi a două mandate de consilier judeţean.

„Având în vedere faptul că judecătorii Curţii Constituţionale a României au declarat ca neconstituţional proiectul Guvernului cu privire la comasarea alegerilor, Organizaţia Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor va depune liste de consilieri în 31 de comune. Precizez că este vorba de acele localităţi unde avem comunităţi mari de etnici romi. Subliniez faptul că este o decizie politică a organizaţiei noastre dar care poate suferi modificări, ea urmând să fie analizată şi aprobată de Consiliul Director Central al partidei noastre”, precizează Neia Lăcătuş, prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, Partida Romilor va încerca să înregistreze candidaturi şi în celelalte 31 de localităţi. „Astfel, ne vom prezenta la alegeri cu liste în care vor exista şi candidaţi înscrişi din rândurile majoritarilor şi care şi-au exprimat dorinţa de-a candida pentru un loc de consilier local din partea Partidei Romilor”, menţionează liderul Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud.

„Cu privire la decizia CCR, consider că este o hotărâre care nu suportă niciun fel de comentarii şi căreia Partida Romilor Pro-Europa i se va supune în totalitate. Totuşi, aşteptăm motivaţia CCR pentru a pregăti şi mai bine strategia viitoarei campanii electorale”, concluzionează Neia Lăcătuş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5