Rugăciune ecumenică la Biserica Evanghelică. Un deceniu de la tristul eveniment din inima Bistriţei

Biserica Evanghelică a reunit, şi în acestă seară, de 11 iunie, cultele religioase, într-o o rugăciune ecumenică cu prilejul comemorării tristului eveniment din istoria oraşului - incendiul care a afectat grav turnul şi Biserica Evanghelică în urmă cu un deceniu.

Reprezentanții cultelor religioase din Bistrița  - evanghelic, ortodox, romano-catolic, greco-catolic, reformat, penticostal, baptist, evanghelic de limbă maghiară - au evocat tristul eveniment dar și solidaritatea extraordinară care a făcut au posibile lucrările de restaurare și reabilitare din anii care au urmat. Pastorul evanghelic Johann Dieter Kraus, protopopul ortodox Alexandru Vidican, pastorul reformat Andras Peter, protopopul greco-catolic Ioan Frişan, protopopul romano-catolic Gered Peter, pastorul evanghelic Toth Zoltan (Jeica), Remus Oniga (Biserica Penticostală) şi reprezentantul Bisericii Baptiste au menţionat că ceea ce s-a întâmplat acum zece ani la Bistriţa a determinat o unire a credincioşilor, indiferent de confesiune sau naţionalitate, asta pentru că Biserica Evanghelică este mai mult decât un lăcaş de cult, al unui cult, ci un simbol al Bistriţei.

În mesajele lor, aceştia au făcut apel şi la unitate, invocând anul Centenar. La final, a fost rostită rugăciunea "Tatăl nostru", în limba română, maghiară şi germană, iar apoi au fost binecuvântaţi toţi cei care şi-au amintit şi au găsit răgazul de a comemora un eveniment ce a marcat urbea.

         La ceremonialul religios, iniţiat de municipalitate, au participat primarul Ovidiu Creţu, viceprimarii Cristian Niculae şi Gelu Muthi, subprefectul Ciprian Ceclan, secretarul municipiului-Flore Gaftone, consilierul local Diana Morar, fostul deputat Stelian Dolha, dar şi câţiva credincioşi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5