SĂ NE AŞTEPTĂM LA VREMURI ŞI MAI GRELE

Mai zilele trecute, Adrian Vasilescu de la Banca Naţională, la întrebarea: „Când vom scăpa de criză?” – pusă de un jurnalist, a răspuns sceptic: „Numai Dumnezeu ştie când vom scăpa !”.

Este evident că răspunsul dat a fost în deplină concordanţă cu politica haotică, lipsită de perspectivă şi de pragmatism a actualului guvern. Guvernul a îndatorat ţara aşa cum n-a fost ea niciodată. Şi, mai mult decât atât, o îndatorează din ce în ce mai mult. Îmi pare nespus de rău, dar viitorul copiilor noştri, a nepoţilor şi chiar a strănepoţilor noştri este amanetat de acest guvern – marionetă al lui Băsescu.

Sigur că, în orice ţară capitalistă, nimic nu se poate dezvolta fără credit. Da, dar una este să iei credit pentru dezvoltare şi cu totul alta este să iei credit pentru îmbogăţirea ta şi a acoliţilor tăi ! Asfaltatorii drumurilor noastre naţionale sau chiar judeţene, mogulii PDL-işti, alde Videanu, Cocoş, Elena Udrea, Prigoană, fraţii Păunescu, Irinel Columbeanu – etc., s-au îmbogăţit şi se îmbogăţesc din contractele păguboase pentru statul român, dar bănoase pentru ei ! Măcar de s-ar vedea ceva în urma lor ! Adică – scăderea şomajului, creşterea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii, în general – dezvoltarea economică şi socială a României. În realitate ce vedem ? Îmbogăţirea şi mai puternică a celor bogaţi şi sărăcirea şi mai puternică a celor săraci. Asta este adevărata politică a lui Băsescu – Boc. (Îi trec nedespărţiţi, pentru că este mai mult decât evident că Boc este marioneta lui Băsescu!)

Să vedem acum de ce neaşteaptă vremuri şi mai grele:

- în loc să se aplice un impozit gradual, măcar o perioadă de 2 – 3 ani, guvernul aplică impozitul forfetar de 16%, TVA-ul de 19%, la toată lumea. Ori la un salariu de 700 lei, un impozit de 16%înseamnă un minus 112 lei – adică omul primeşte doar 588 lei;

- urmează foarte curând eliminarea subvenţiilor în agricultură. Este foarte interesant, de ce în mai toate ţările Uniunii Europene produsele agricole autohtone sunt subvenţionate cu chiar până la 60%, iar la noi sunt eliminate cu desăvârşire. Ce ne poate spune actualul guvern despre acet fapt ?

- prin O.G. nr. 118/2009 pentru anul 2010 se elimină tichetele de masă;

- prin OG nr. 114/2009 se elimină, până în 2011, pensiile pentru agricultori;

- îngheţarea salariilor şi pensiilor în 2010; ba chiar scăderea salariilor mijlocii şi mici ale bugetarilor, şi, evident CREŞTEREA SALARIILOR acoliţilor băsescieni!

- scăderea punctului de pensie cu mult sub 45% din salariul mediu şi neindexarea pensiei cu rata inflaţiei. Ar mai fi de adăugat că în urma Legii salarizării unice, slariul mediu a scăzut de la 1.693 lei la sub 1.400 lei. Acest lucru va duce la scăderea TUTUROR PENSIILOR indiferent de mărimea lor !

- nedecontarea tichetelor de călătorie a pensionarilor;

- eliminarea alocaţiilor pentru copii;

- impozitarea TUTUROR pensiilor.

- recalcularea TUTUROR pensiilor după noua Lege a pensiilor unice ducând evident la scăderea lor pentru asigurarea economiei de 800.000 de euro la Buget, cât a promis guvernul ruşinii naţionale că va realiza.

Sigur că la acestea se mai pot adăuga: coplata în sistemul sanitar, plata CAS şi de către pensionarii cu pensii sub 1.000 lei, etc., etc., etc.

Pentru a-şi pune camarila în posturi de conducere, actualul guvern a suspendat abuziv salariaţii Secretariatului General al guvernului, chiar dacă aceştia erau funcţionari publici şi, dupâ Legea 188/1999, a Statutului funcţionarului public, nu avea voie să-i suspende. Ba, mai mult chiar, şi-au încadrat acoliţi numai dacă au depus un jurământ feudal de vasalitate. În loc să devenim o ţară modernă, actualul guvern ne trimite direct în feudalism ! Halal să-i fie !

Tot abuziv a fost suspendat şi Consiliul de administraţie al Fondului Proprietatea, fapt ce a dus la plata celor daţi afară, a 500.000 de euro – salarii compensatorii. Această sumă şi altele pe care le-a plătit statul, adică noi toţi contribuabilii, pentru abuzurile unui guvern antinaţional, reprezintă peste 33.600 de pensii medii. Adică, numai cu cei 500.000 de euro se puteau plăti într-o lună şi jumătate pensionarii judeţului nostru la valoarea unei pensii medii de 625 lei !

Col. (r) DORIN FILIP

Comentarii

11/03/10 08:18
rodica

Nu estebun Basescu dar cine ar fi putut fi la data respectiva? adica la alegeri,oare tot Basescu este vinovat si pentru ca Insula Serpilor s-a vindut chiar inainte de a fi cistigata la Haga/ Eu zic ca toti guvernantii in frunte cu toti fostii si actualul presedinte sint vinovati pentru soarta noastra vinovati sintem noi ca nu stim sa alegem din moment ce avem posibilitatea far multi se lasa cumparat de un kg de faina s.a. ,apoi folosesc la alegeri pe semenii nostrii tiganii [ca romul e la bufet] care primesc tot felul de ajutoare nemeritate .In orice caz multi asteapta ajutoare de tot felul de la STAT ,sacul fara fund si acum sintem saraci .Aici la tara sint tare multi care stau la rind pentru ajutoare pentru ca exista si stiu sa faca copii ,nimeni nu-i punela lucru in schimbul ajutorului.De aceea spun ca nu o fi presedintele vinovat de toate caci acolo in Parlament sint toate culorile politice adica reprezentantii lor si care isi fac legi proprii stau cu spatele la noi se cearta ca la usa cortului iar afara participa la licitatii aranjate si nu in cele din urma sfideaza legile pe care ei insusi le-au promulgat.Rusine lor! Noi ne gindim zi si noapte daca vommai primi pensia si luna urmatoare

09/03/10 16:26
Vizitator

Da stimabile, ai dreptate: traiasca Base si ai lui ! Base este SALVATORUL neamului ! El este cel care va finaliza distrugerea Romaniei. Traiasca "ardelenul BASE" si umilul lui slujitor Boc ! Sa dea Dumnezeu sa aveti parte numai de Base si boci ca sa va alegeti cu salarii marite prin micsorare, pensii mici marite prin impozitare, etc. Traiasca Romanica ! (Atat cat mai are de trait, ca in ritmul lui base vom da falimant cat de curand). Sigur, Base si ai lui se vor imbogati si mai mult ! Pupa-l in trei litere pe Base al tau si ducet-va unde a dus Mutu iapa, nestimatule VIZITATOR !

06/03/10 18:32
Vizitator

Ardeleni au votat cu Base,si bine au facut,Base a pus tot un Ardelean ,Prim ministru,deci ardeleni fac cinste Romaniei!Hai BASE,HAI PDL!!! Prostanacul Sta prost acum si la Psd...... afara cu prostimea

06/03/10 08:43
maria

Ave-ti dreptate dar sa stiti ca oricare ar fi fost la cirma tarii nu erau mai buni caci e mult prea tirziu au luat tot ce era de luat pina si consilierii de la primarii s-au inbogatit peste masura au stiut sa profite de tot ce le statea in cale ei 4 ani 'trag tare 'in vederea agoniselii averilor pe care nici ei nici copii nu le vorputea folosi si catre noi isi intorc spatele .Cunosc un consilier de la Bistrita care s-a inbogatit in 4 ani cit nu facea intr-o viata de om in calitate de avocat de exemplu.Si asa ca trebuia sa mearga de jos in sus alegerile dar ..e de groaza!Chiar e vai de noi ! noi locuim la tara daca nu am lucra mult de tot nu stim daca ne-ar ajunge pensiile nu stiu ce amarul lor de romani fac sa poata trai in timp ce altii ca nu-si justifica averile traiesc in huzur ! vai de noi!

04/03/10 17:10
OROPSITUL

Tara are conducatorii pe care si-i merita?! Acestia sunt niste nevolnici, mici, pigmei la suflet si la corp. Poate sa-mi spuna cineva de ce Ardealul l-a votat pe Basescu?
In opinia mea, varianta cu ""Prostanacul"" era mult mai buna pentru poporul roman.
Daca mai este nevoie sa demonstrez asta, pot dezvolta...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5