Să ne trăieşti, CRISTI IVAN

Produs al şcolii de fotbal bistriţean, alături de alţi jucători consacraţi, atât în ţară, cât şi în străinătate, CRISTI IVAN a văzut lumina zilei pe data de 4 iulie 1971 la Bistriţa, născut într-o zi norocoasă pentru el, odată cu ziua Statelor Unite ale Americii. Este copilul mijlociu al părinţilor Emilia şi Ioan Ivan, mai precis sora mai mare – Claudia – actualmente 43 de ani, şi Paul, mezinul familiei, de 34 de ani. Primii paşi în fotbal i-a făcut la o vârstă destul de fragedă, sub privirile atente ale antrenorului Valer Someşan, la Foresta Bistriţa. Urmează junioratul la una dintre cele mai galonate echipe din Liga a doua a fotbalului românesc – Gloria Bistriţa -, aici avându-l antrenor pe Gheorghe Şomfelean. În anul 1988, după pregătiri intense şi multă, multă seriozitate bate la uşile Centrului Olimpic de Juniori, purtând chiar şi banderola de căpitan de echipă. Odată cu anii, mai precis în ’89-’90 joacă la Mecanica Bistriţa în Divizia C, după care pleacă la CFR Cluj timp de doi ani. Odată cu promovarea Gloriei pe prima scenă fotbalistică a ţării revine la prima dragoste – Gloria. Accidentul de la Galaţi din 1993 îl ţine timp de un an departe de gazonul verde. În 1996-1998 joacă pentru Unirea Dej din Liga a doua, antrenor fiind la acea vreme Nicolae Manea, iar mai târziu, Tătăran Ioan. Se reîntoarce la Gloria, după care va juca pentru Olimpia Satu Mare în Divizia A timp de doi ani. Periplul gazonului verde românesc se încheie aici, întrucât Cristi pleacă în Germania la Victoria Gmünd, alături de colegii de echipă de la Gloria – Şara, şi el un renumit portar, şi fundaşul Şomotecan. Joacă pentru această echipă timp de doi ani, după care se transferă în Italia la echipele Calcestruzzi Bartolozzi şi Il Fortino, unde joacă şi astăzi. De menţionat că s-a căsătorit în anul 2004 cu Petruţa, formând un cuplu fericit, având trei copii, din care doi băieţi sunt în Italia. Din păcate, nici unul dintre băieţi încă nu aspiră pentru sportul rege – fotbalul – dar poate timpul le va rezolva pe toate. S-a stabilit în Italia, în localitatea Pietrasanta, zona Caprilia, alături de cei doi fraţi, foarte aproape cu locuinţele.

Dintr-o discuţie purtată cu părinţii lui Cristi, aceştia regretă faptul că, copiii lor nu sunt mai aproape, dar sunt mulţumiţi că sunt sănătoşi şi nu le lipseşte nimic.

Prin intermediul ziarului nostru, acest nume al fotbalului autohton bistriţean merită din plin, din partea tuturor celor care-l cunosc, un sincer „La mulţi ani!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5