Să nu pierdem șansa și bucuria de a dărui!

Alexandru Dărăban

Fă bine cât poţi de mult şi vorbeşte despre asta cât mai puţin!

Charles Dickens

Trăim într-o țară într-o permanentă competiție politică. Toate mințile, celor care au luat-o pe drumul acesta, gândesc în continuu căile, mijloacele (bune sau rele) de a ajunge cât mai sus. Stăpânind viclenia, intră într-o lume a ambițiilor. Își petrec mai tot timpul în căutări (deșarte) ca să ajungă mai sus, mai bogați și mai importanți decât ceilalți competitori. Nu contează metodele, ochii lor sunt fixați doar pe scopul urmărit.

Dau de gustul puterii, ambițiile îi transformă în legume. Dau de gustul banilor care-i transformă într-o marfă, de a fi vânduți și a fi cumpărați. Și-au pierdut sufletul, înlăuntrul lor este goliciune, întuneric. Pentru asemenea oameni s-a făurit proverbul „Nimic nu e mai dulce decât succesul”.

Trăim aceste vremuri triste și vedem prin ce trece țara vecină Ucraina. Vedem că întreg cerul țării vecine este zguduit de multe acte întunecate şi că multe alte suflete trec prin suferinţe mai grele decât ale noastre. S-au străduit, încă se străduiesc românii să dea din puținul lor totul. Din toată inima. Nu-i costă nimic să facă un bine cuiva, dar binele este foarte scump. Nepreţuit.

Fac binele mereu, dezinteresat. Conștienți că acesta este binele adevărat.

Dar ce fac mulți dintre politicienii noștri mioritici (de la nivel local, dar și central)? Valorifică orice oportunitate. Nimic de zis, se implică în tot felul de acțiuni de ajutorare. Dar cum? Făcând zgomot!

Trebuie să fii conștient că atunci când oferi, nu trebuie să aştepţi ceva la schimb. Nici chiar o fotografie cu cel năpăstuit. Sunt atâţia care au nevoie de o mângâiere, de o vorbă frumoasă, de o încurajare. De multe ori ne închidem în noi şi credem că asupra noastră a căzut tot răul din lume. Însă putem contribui la luminarea lui acţionând mereu cu bunătate. Fără a-ți face reclamă sau campanie electorală mascată. Aviz pentru toți competitorii de pe scena politică românească! Valabil pentru toate partidele mioritice. Nu vă opriți în a face fapte bune, dar să le faceți în numele instituțiilor pe care le reprezentați. Parcă sună mai bine. Nu forțați mâna mijloacelor mass-media în a vă face „publicitate cu fapte bune”.  Luați în seamă sfaturile, de ce nu și criticile, din partea celor din presă când sunteți implicați în acte caritative. Că sunt destui care vă pot sfătui. Cu o condiție: să-i băgați în seamă!

Oricât de mult bine am face, întotdeauna va fi loc de mai mult. Asta pentru că omul nu e nici perfect, nici bun pe deplin. Binele îl facem pentru noi şi pentru sufletul nostru, nu pentru a ne lăuda sau a ne mângâia orgoliul. De aceea, trebuie să păstrăm pentru noi faptele frumoase, să căutăm mereu să acţionăm doar în slujba binelui şi frumosului din această lume, iar răsplata o vom afla cu siguranţă tot în acte frumoase, bucurii şi lumină.

Să nu pierdem șansa și bucuria de a dărui!

Să nu pierdem șansa ce ne-a oferit-o Dumnezeu de a fi o prelungire a mâinilor Lui, de a fi ochii lui Dumnezeu!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5