Sâmbra Oilor, o tradiţie reînviată la Ilva Mare. Spectacole şi joc, pentru comunitate

Comunitatea din Ilva Mare şi-a dat întâlnire la o nouă ediţie, reînviată pe aceste meleaguri, a Sâmbrei Oilor, însă, ca orice sărbătoare, aceasta a început la biserică.  

“Împreună cu prietenul și colegul meu, deputatul Daniel Suciu, am poposit la Ilva Mare, unde am trăit o bucurie deosebită la întâlnirea cu credincioșii de aici. La Sfânta Biserică am înălțat rugăciuni de mulțumire Bunului Dumnezeu, iar după Sfânta Liturghie săvârșită de părintele Cristian Lupșan și părintele Solovăstru Dănilă, ne-am bucurat sufletul cu minunate momente de spirit românesc în cadrul Festivalului “Sâmbra oilor””,dezvăluie secretarul de stat Alexandru Pugna, de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

         Deputatul Daniel Suciu susţine că este o bucurie să fie în mijlocul “oamenilor  muntelui, hotărâți și harnici”. “Îi felicit pe primarul Alexandru Anca și viceprimarul Octavian Cicșa pentru că și-au serbat truditorii pământului și le mulțumesc oamenilor pentru primirea de suflet”, declară parlamentarul bistriţean.

         Festivalul judeţean al obiceiurilor păstoreşti tradiţionale a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud,în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Ilva Mare şi Cooperativa Agricolă Gr. I Ilva Mare.

         Pe scenă au evoluat Ansamblurile folclorice “Cununiţa”-Ilva Mare, “Cununa grâului” – Ocniţa, “Izvorul Someşului” – Şanţ, “Flori bârgăuane” – Josenii Bârgăului, “Cununa Someşană” – Maieru şi “Plaiuri someşene” – Feldru.

         De la ora 16, la Căminul Cultural, a fost organizat un joc, ca pe vremuri, cu formaţia lui Viorel Pleşcan.

 

  1.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]