Sancţiuni aplicate de forțele de ordine pentru nepurtarea măştii de protecţie şi deplasări nocturne nejustificate

           În această perioadă jandarmii continuă misiunile de verificare a măsurilor legale instituite pe perioada stării de alertă, având ca scop prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu SARS COV 2. În ultimele 24 de ore jandarmii au executat verificări în 135 de locații, fiind executate acțiuni punctuale în zona hipermarketurilor, în mijloacele de transport în comun, parcuri, spații de joacă, piețe, stații de carburant, respectiv gară și autogară. Au fost verificate peste 400 de persoane și 73 de societăți comerciale. Doar în ultimele 24 de ore au fost aplicate 47 de sancțiuni, astfel: 17 amenzi în valoare de 11.300 lei și 30 de avertismente scrise, pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv a măsurilor de protecție individuală. Numai în această noapte în intervalul orar 23.00-05.00, jandarmii au depistat 12 persoane care se aflau la cumpărături, în special în stațiile de carburant, fără a respecta măsurile legale privind restricțiile de circulație.

         Reamintim că pe perioada stării de alertă în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23.00-05.00 cu urmăroarele excepții:

      - deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

     - deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

    - deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

 - deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

            De asemenea, în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

         "Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.

            Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi. Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, până la încetarea măsurilor restrictive", se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5