Jandarmii vor coordona misiunile de control pe perioada celor două săptămâni de carantină!

În contextul instituirii începând de joi, 19 noiembrie 2020, ora 05.00, a măsurii carantinei în municipiul Bistrița și localitățile componente Unirea, Viișoara, Ghinda, Sărata, Sigmir și Slătinița timp de 14 zile, forțele de ordine din cadrul Jandarmeriei Bistrița-Năsăud vor fi mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor dispuse, alături de celelalte forțe ale Ministerului Afacerilor Interne.
În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, vor fi realizate dispozitive care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.
Se va acționa în sistem integrat atât în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din zona menționată, cât și prin controale în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară. Scopul desfășurării acestor acțiuni este acela de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și cu sprijinul cetățenilor sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, în zilele de repaus săptămânal (sâmbătă și duminică), precum și în zilele de sărbători legale prevăzute prin legi sau alte acte normative, centrele comerciale de tip Mall, indiferent de tipul accesului, din exterior sau din interior, își vor suspenda temporar activitatea pe perioada instituirii măsurii de carantină.
De asemenea, se limitează programul de lucru cu publicul a operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare în intervalul orar 06.00 - 20.00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant, care pot avea program non-stop.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimație de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil.

Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în/din unitatea administrativ- teritorială menționată și măsurile de ordine publică vor fi organizate și coordonate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, al Poliției Locale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, efective din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, DSVSA, ITM, Protecția Consumatorului, ISCTR sau altor funcționari anume desemnați prin dispoziție a primarului unității administrativ-teritoriale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5