Sancţiuni silvice de 10.000 de lei aplicate de jandarmi în zona Ocolului Silvic Josenii Bârgăului

          În ultimele 24 de ore jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au executat o acţiune specifică pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul ocolului Silvic Josenii Bârgăului. Acţiunea a avut loc pe Valea Strâmbii, în zona localităţii Josenii Bârgăului.

Au fost depistaţi doi bărbaţi care transportau cu atelaje hipo material lemnos fără a îndeplini şi condiţiile prevăzute de legislaţia legală în vigoare. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 10.000 lei, pentru transport de masă lemnoasă fără aviz de însoţire sau documentele comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, conform prevederilor legii 171/2010 privind stabilirea şi sancționarea contravențiilor silvice, art. 19, lit. b. De asemenea s-a dispus și ridicarea în vederea confiscării a materialului lemnos transportat.

             Astfel de acţiuni vor fi organizate pe toată perioada sezonului rece, pentru depistarea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos pe raza judeţului.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5