Sancţiuni aplicate de jandarmi pentru delicte silvice şi păşunat în zone interzise

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, continuă acţiunile privind prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Cu scopul prevenirii transportului şi tăierii ilegale a materialului lemnos a fost executată o misiune specifică pe această linie, în seara zilei de marţi,  în zona localităţilor Ilva Mică, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Ilva Mare, Leşu Ilvei şi a localităţii Ivăneasa, informează mr. Georgeta Casşvan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţeam de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Au fost aplicate 8 sancţiuni, din care două amenzi în valoare de 2.000 de lei şi 6 avertismente scrise. Totodată cei 5 metri cubi de material lemnos în valoare de aproximativ 600 de lei au fost confiscaţi şi predaţi conform procedurilor legale în vigoare Ocolului Silvic Valea Ilvei.

          Sancţiunile au fost aplicate pentru tăierea arborilor fără drept, ridicarea şi resturi de exploatare din fondul forestier fără drept, transportul de material lemnos fără documente legale şi sustragerea fără drept a materialului lemnos  în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

          Totodată, conform prevederilor aceluiaşi act normativ, un proprietar a fost sancţionat pentru păşunatul animalelor într-o zonă interzisă de lege, conform art. 11, lit. d.

"De asemenea, în ultimele 24 de ore jandarmii au mai aplicat pe raza judeţului un număr de 17 sancţiuni, (10 amenzi de 700 lei şi 7 avertismente scrise), pentru abateri de la legislaţia legală în vigoare pe linia nerespectării prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, legii nr. 349 din 2002, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi a Hotărârii Consiliului Local 15 din 2016. Astfel, au fost sancţionate cerşetoria, adresarea de injurii şi lipsa supravegherii minorilor pentru împiedicarea cerşetoriei, parcarea autovehiculelor pe loc interzis şi fumatul în incinta unei unităţi de învăţământ", menţionează sursa citată.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5