12 sancţiuni şi lemn confiscat pe Valea Budacului

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, continuă acţiunile privind prevenirea şi combaterea delictelor silvice la nivelul judeţului.
De această dată a fost executată o misiune specifică pe Valea Budacului. Au fost vizate localităţile Cuşma, Cetate, Dumitriţa, Ragla, Budacu de Sus, Ardan, Şieu, Şieuţ şi Domneşti.
Au fost aplicate 12 sancţiuni, din care trei amenzi în valoare de 3.000 de lei şi 9 avertismente scrise. Sancţiunile au fost aplicate pentru: pătrunderea în fondul forestier cu autovehicule nedestinate transportului de material lemnos, tăierea arborilor fără drept, ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier fără drept, transportul de material lemnos fără documente legale şi sustragerea fără drept a materialului lemnos, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Totodată cei 2,5 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi şi predaţi conform procedurilor legale în vigoare Ocolului Silvic Dealu Negru. De asemenea au mai fost confiscate trei topoare şi trei atelaje hipo.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5