În sanctuarul celor patru cruci

De patru ani, credincioşii Parohiei ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Beclean organizează tradiţionala Cale a Crucii în pădurea Beclenuţului, pe poteca ce duce înspre troiţa lui Titienii. Şi în anul acesta, miercuri, 1 mai 2013, ceremonialul acesta a avut loc. El a fost condus de pr. protopop Felician Neagoş şi de pr. Alin Cîndea. S-a refăcut drumul parcurs de Isus Cristos spre muntele Golgota, cele paisprezece stări, unde el a fost răstignit, cei prezenţi meditând despre pătimirea şi moartea Mântuitorului nostru Isus Cristos.
Surprizele acestui itinerar spiritual au apărut pe parcurs. Cineva, nu se ştie cine, dar Dumnezeu ştie cu siguranţă (şi îi va trimite o atenţionare acestuia sau celor care au săvârşit reprobabilul gest), a smuls din pământ troiţa lui Titienii şi a aruncat-o printre tufişurile din vale. Un grup de tineri a recuperat-o şi a pregătit, puţin mai sus, un alt spaţiu pentru cele patru cruci aduse aici cu prilejul celor patru ceremonii ale Căii Crucii.
Sanctuarul vegetal al celor patru cruci a fost pregătit de către tinerii Adrian Manciu, Ionuţ Paşca şi prietenii lor. Cei doi preoţi au sfinţit noua cruce, au binecuvântat oraşul de la poalele dealului, pe locuitorii lui, au mulţumit tinerilor pentru sanctuarul amenajat, sperând că într-o zi şi fraţii ortodocşi se vor alătura acestei iniţiative, spre binele şi fericirea tuturor beclenarilor.

Comentarii

11/05/13 15:40
gica

daca se continua in felul acesta o sa fie o padure numai din cruci acolo.
anul acesta au taiat 6 copaci ca sa instaleze o cruce

27/05/13 23:54
gica minte

Gică stii bine ca nu-i adevărat ce spui. probabil ai fost printre cei care ai smuls crucea și ai aruncat-o sau Z.D. te-a pus sa dezinformezi

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5