Sângeorz-Băi: Preotul Dacian Șanta şi primarul Roland Venig, distincţii de la Mitropolitul Andrei

sursa Radio Renaşterea

De praznicul Întâmpinării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfântul Nicolae” din Sângeorz-Băi.
Ierarhul a vorbit despre calitățile Sfântului Simeon, un important personaj al sărbătorii, pentru care Mântuitorul Iisus Hristos a fost un mângâietor, a spus Înaltreasfințitul Andrei: „Domnul Iisus Hristos a fost mângâierea lui Simeon, a fost mângâierea lui Israel, dar este și mângâierea noastră, a tuturor creștinilor. Cine n-ar vrea să Îl întâlnească pe Domnul Iisus Hristos și să primească mângâierea Lui? Simeon s-a învrednicit de acest lucru. Foarte bătrân, venea zi de zi la templul din Ierusalim pentru că Duhul Sfânt l-a încredințat că nu va muri până când îl va vedea pe Domnul Iisus Hristos”.
La finalul slujbei, preotul paroh Dacian Șanta a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor, iar primarul Venig Roland-Marius a primit diplomă de aleasă cinstire. Au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire și membrii consiliului, comitetului și ai corului parohiei. La eveniment au fost prezenţi preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean, fostul ministru de externe, Teodor Baconschi.
Tot acum a fost binecuvântată și noua casă parohială a parohiei „Sfântul Nicolae” din Sângeorz-Băi, printr-o slujbă de Sfeștanie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei. Potrivit părintelui paroh Dacian Șanta, noul imobil a fost construit în mai puțin de jumătate de an.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5