Sărbătoare la Dipşa

Zi de toamna tarzie la Dipsa. O duminica frumoasa si luminoasa. A fost duminica dinaintea praznuirii Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, ocrotitorul parohiei Dipsa, deci duminica Hramului Bisericii si praznicul satului.

Ziua a inceput firesc cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, savarsita in sobor,la Biserica Ortodoxa cu hramul Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir. Au raspuns prezernt invitatiei preotului paroh,Liviut Tatar, preotii: Laurentiu Aspru, Stefanita Elefteriu si Florin Moisan care a si rostit un inaltator cuvant de invatatura, indemnandu-i pe bunii crestini prezenti la Sfanta Liturghie sa se imunizeze cu duhul rugaciunii si al faptelor bune de inselatorul diavol, care e din ce in ce mai modern si mai pregatit sa ne amageasca. Tinerii satului au venit in mare masura imbracati in costume traditionale romanesti spre bucuria si mandria bunicilor care si-au vazut nepotii in straiele lor de sarbatoare.

Bucuria intalnirii s-a prelungit pana seara cand la Caminul Cultural Dipsa a avut loc un frumos spectacol folcloric organizat de Centrul Judetean pentru Cultura si Primaria Galatii Bistritei, cu sprijinul direct al D-lui Primar Vasile Gaurean. In program au evoluat tineri din Ansamblul de Dansuri Populare din Susenii Bargaului si Bistrita Bargaului, sub conducerea d-lui Florin Flamand si Ansamblul de Dansuri Populare “Cununa de sanzaiene” Dipsa, condus de d-l Nicolae Corci. Este de notorietate ca acest Spectacol de Praznic a devenit traditie la Dipsa si ne dorim ca pe viitor sa fim si mai la inaltime .

Nadajduind ca aceasta zi a fost una inaltatoare pentru toti dipsenii, asteptam de acum praznicul viitor pentru a ne bucura impreuna:parinti ,bunici, nepoti, fii ai satului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5