Sărbătoare la Lechinţa. Nicoleta Voica, Rocsana Marcu, Englezu şi Lara, în recital

Timp de două zile, comunitatea din Lechinţa a fost în sărbătoare, ca o încununare a muncii de peste an.Organizatorii – Primăria şi Consiliul Local Lechinţa, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud prin Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud – au propus  două zile de activităţi sportive şi culturale, pentru toate gusturile şi vârstele.

Vineri, pe terenul sintetic al Liceului Tehnologic Lechinţa, au avut loc activităţi sportive, seara fiind programată, pe scena în aer liber, celor care au vrut să se distreze în interpretarea unor piese din repertoriul naţional şi internaţional, la karaoke.

Sâmbătă după-amiaza, au dat curs invitaţieiprimarului Romeo Florian, la deschiderea oficială, preşedintele Consiliului Judeţean-Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, deputatul Daniel Suciu, vicepreşedintele Vasile Puica şi primarul din Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate.

„Lechința este o comunitate care s-a dezvoltat într-un ritm extraordinar din momentul în care Romeo Florian a devenit primarul acestei comunități! Din 2012 am venit alături de Romeo Florian și comunitatea din Lechința în proiectele de dezvoltare a acestei frumoase comunități!Împreună, în perioada 2012-2016 am reușit să atragem investiții de peste 7.5 milioane de euro. Și nu ne-am oprit aici! Tot împreună, din 2016 am demarat proiecte de 11 milioane de euro, care vor fi gata până în 2020”, a transmis preşedintele Radu Moldovan.

         Preşedintele Consiliului Judeţean a punctat şi o parte dintre investiţiile aflate în diferite stadii de implementare, la Lechinţa, din acest mandat. Este vorba despre modernizarea drumului Chiraleș-Țigău-Sâniacob (7.5 km)- finalizat în 2017; construirea și dotarea unui centru cu 10 săli de clasă și atelier pentru instruire practică la liceul Tehnologic Lechința - în implementare; rețea publică de canalizare și stație de epurare în Sângeorzu Nou - în execuție; modernizare a 8.5 km de străzi și drumuri comunale – în achiziție; modernizare şi reabilitare așezământ cultural în Lechința - în execuție; alimentare cu apă: 19.8 km conducte de alimentare și distribuție apă în Sângeorzu Nou; canalizare: 7.5 km conducte refulare (Vermeș), 1.1 km conducte de refulare (Lechința); construire grădiniță cu program normal Sângeorzu Nou - (în achiziție); construire grădiniță cu program normal Vermeș - (în achiziție); modernizarea infrastructurii rutiere agricole- (12 km) - în execuție; amenajare trotuare, spații verzi, loc de joacă pentru copii; modernizare și extindere imobil pentru înființare subunitate de pompieri și SMURD; achiziție utilaj deszăpezire; achiziție imobil cantină; amenajare teren de sport sintetic; reabilitare, modernizare și consolidare așezământ cultural în Sâniacob - în execuție; modernizare iluminat public - în achiziție; buldoexcavator - în achiziție; autobuz pentru transportul elevilor - în achiziție.

„Felicitări, domnule primar Romeo Florian, pentru organizarea celei de-a XI-a ediții a Zilelor Comunei și pentru toate lucrurile extraordinare făcute aici”, a mai spus Radu Moldovan.

Spectacolul a început cu Grupul vocal al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, în coordonarea Cristinei Bălan. Au evoluat soliştii Emilia Corina Banabic, Maria Gordon, Larisa Ştefania Varga, Ionuţ Silviu Avram şi Ioana Măgheruşan.

Ansamblul folcloric profesionist „Cununa de pe Someş” din Bistriţa a prezentat suite instrumentale sub bagheta dirijorului Alexandru Demeter, dansuri populare din diferite zone în coregrafia lui Teodor Puşcaş, alături de soliştii vocali Mărioara Sigheartău, Anamaria Marti, Teodora Simionca, Matei Bahner.

Invitaţi speciali la această ediţie au fost Nicoleta Voica, Săndel şi Aurora Mihai, Rocsana Marcu, Englezu şi Lara, dar şi DJ Jonnessey&Aner. Seara s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5