Sărbătoarea Străbunilor. Invitaţi de seamă, în frunte cu Cristian Pomohaci, şi tradiţii seculare. Primarul Traian Ogâgău: Doar cei care au fost prezenți pot povesti cât de frumos a fost!

Sărbătoare pe Valea Someșului, la Cormaia, în Lunca lui Ianăş, oieri și crescători de animale de pe Someș, Ilve și Sălăuța, la Sărbătoarea Străbunilor – Măsura laptelui.
„Doar cei care au fost prezenți pot povesti cât de frumos a fost! Cea de-a IV a ediție a Festivalului Regional Sărbătoarea STRĂBUNILOR, a fost cea mai reușită din toate punctele de vedere cu atât mai mult că și Dumnezeu a ținut cu noi și vremea a fost frumoasă. Evenimentul continuă cu transhumanța oilor astăzi la ora 18.00 în Poiana Ilvei. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea evenimentului, în special Cooperativei agricole din Sângeorz-Băi, Asociației crescătorilor de ovine din orașul nostru, Primăriilor din zonă, vecinilor din Asociațiile zootehnie și tuturor celor prezenți. Iată că încă o dată se adeverește faptul că împreună, uniți, reușim să facem lucruri minunate.Să dea bunul Dumnezeu să aveți parte de vreme bună la munte și să fie un an prosper pentru toți gospodarii.Ne vedem în toamnă la ,,ALESUL,,” a declarat p rimarul Traian Ogâgău.
Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Centrului Cultural Iustin Sohorca şi a Primăriei şi Consiliului Local Sângeorz-Băi, alături de Cooperativele Sângeorz-Băi.
Programul a debutat cu o slujbă de binecuvântare şi măsura laptelui, concursuri tradiţionale de muls animale, cel mai bun caş, cel mai bun ceaun, detras buştenii cu caii, pentru drujbişti etc. A fost amenajat un târg cu produse utile fermierilor, pe de oparte, dar şi de degustare de produse, pentru vizitatori.
Invitat special al manifestării a fost artistul Cristian Pomohaci, care a adus voia bună în rândul celor adunaţi să petreacă. Elisabeta Guzu, Livia Mihăilă, Silviu Avram, Lucia Sucală, alături de taraful tradiţional Păuniţa şi de ansamblurile Cetina Lunca Ilvei, Poieniţa – Poiana Ilvei, Asociaţia Someş – Ilva Mică, Măgureanul – Măgura Ilvei, Rapsodia Trişcaşilor – Leşu, Cununa Someşană – Maieru, Datini din Hordou – Coşbuc şi elevii Şcolii Populare de Artă, clasa Sângeorz Băi, au prezentat cântece şi dansuri ce au întreţinut atmosfera de-a lungul întregii zile.
Alături de primarul Traian Ogâgău au fost prezenţi secretarul general al PNL – deputatul Robert Sighiartău, preşedintele PNL – Ioan Turc, consilierul judeţean Florin Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5