Șase absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, în pregătire profesională la IPJ BN

Comunicat de presă

Cei șase absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, repartizați la începutul lunii aprilie la I.P.J. Bistrița-Năsăud, au participat la un program de pregătire, pentru dezvoltarea tuturor deprinderilor necesare în noua lor meserie.

Zilnic, în activitatea de poliție apar noi provocări, situații inedite, riscante, iar implicarea acestora se impune să fie una optimă, direcționată spre gestionarea eficientă a riscului cu care se confruntă.

Astfel, pentru a fi pregătiți să intervină în orice situație, în perioada 24 aprilie-12 mai a.c., sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională Bistrița-Năsăud s-a organizat un stagiu de pregătire pentru cei 6 polițiști absolvenți ai școlilor de agenți de poliție.

Teoria a fost îmbinată cu experiența, în sesiuni susținute de ofițeri specialiști pe diferite domenii (ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, criminalistic, protecția datelor cu caracter personal, informații clasificate, tragere cu armamentul, tactică polițienească etc). Totodată, cunoștințele au fost consolidate și completate cu activități practice la diferite structuri, sub îndrumarea unor polițiști cu experiență.

În acest mod, tinerii polițiști au fost pregătiți pentru fazele intervenției, respectiv confruntare, imobilizare și aplicarea măsurilor de control, după diferite scenarii cu care s-ar putea confrunta în realitate, astfel încât să fie familiarizați cu diferite situații de intervenție.

Totodată, aceștia au participat la o sesiune de instruire pentru acordarea primului ajutor, susținută de către personalul S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud.

Pentru asigurarea unei intervenții rapide și eficiente, tinerii polițiști au fost instruiți din punctul de vedere al folosirii armamentului, mijloacelor din dotarea polițiștilor, dar și cu privire la modul de conducere al autospecialelor în regim prioritar.

Pregătirea tinerilor polițiști va continua în următoarele 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale, sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5