Şase elevi din Bistriţa-Năsăud au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională

Ponderea mediilor mai mari de 5 este de 78,7%
Şase absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Bistriţa-Năsăud au reuşit să obţină media 10 la examenul de Evaluare Naţională, având nota maximă atât în proba de limba şi literatura română, cât şi la matematică. Rezultatele înainte de contestaţii au fost publicate pe evaluare.edu.ro. 
 
Este vorba despre Antonia Adelina Avram de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, Ruxandra Brehar de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Diana Nicoleta Drăguş de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa, Diana Mioara Emrich de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, Vasile Alexandru Ivan de la Şcoala Gimnazială Romuli şi Roxana Steluţa Şanta de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa.
 
A doua medie la evaluare este 9,95, fiind obţinută de Victor Vencsel de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud şi Elena Câmpan de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Bistriţa.
 
A treia medie în Bistriţa-Năsăud este 9,92, aceasta fiind adjudecată de Elisabeta Buga de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz Băi, Ilinca Siman de la C.N. „Liviu Rebreanu” Bistriţa şi Damaris Lavinia Ionel de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz Băi.
 

În judeţul nostru, 78,7% dintre candidaţi au obţinut medii mai mari de 5. Contestaţiile pot fi depuse astăzi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro.

***

 Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2017. Situaţia statistică generală relevă că 108.252 de candidaţi (76,9%) au obţinut medii peste 5, rezultate superioare cu aproximativ două procente celor de anul trecut (75%). Dintre aceștia, 467 de candidați au încheiat examenul cu media generală maximă (10), număr aproape dublu față de 2016 (241). 32.460 de candidați (23,1%%) au obţinut medii sub 5. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.061 - sunt cuprinse în intervalul 9 - 9,49.

Distribuţia pe judeţe a mediilor peste 5 în partea superioară (85%+) arată astfel: Brăila (92,4%), Cluj (90%), Municipiul Bucureşti (89,3%), Prahova (87,6%) şi Galaţi (85,5%). Rate scăzute de medii peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (61,2%), Teleorman (63,5%), Mehedinţi (68%) şi Caraş Severin (69,6%).

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5