Şase nominalizări pentru titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud

Consiliul Judeţean, reunit în şedinţă ordinară, va aproba acordarea a şase titluri de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, distincţii care vor fi oferite la finalul anului.

Este vorba despre campioana olimpică Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului şi Sportului, care a adus o contribuție deosebită la promovarea sportului românesc precum și a prestigiului județului Bistrița-Năsăud.

Din zona mediului de afaceri, nominalizaţi sunt ing. Paul-Adrian Ilieş,  director general al RAAL S.A. Bistrița, şi ing. Emanoil-Ioan Viciu, unul din managerii de top din judeţul Bistriţa-Năsăud, făcând din Teraplast Group Bistriţa una din companiile cele mai reprezentative din România şi Europa de Est. Cei doi manageri au adus o contribuție deosebită la susținerea și dezvoltarea economiei județului.

Titlul de Cetăţean de onoare al judeţului va fi acordat şi plutonierului adjutant Vasile Zbânca, care a dovedit spiritul de sacrificiu, fiind totodată un cetăţean de înaltă ţinută morală, un exemplu demn de urmat. Pe timpul executării celei de-a doua misiuni în Afganistan, în 2010 a suferit un accident în urma căruia i s-au amputat ambele picioare. În ciuda problemelor medicale, subofiţerul şi-a continuat, după recuperare, activitatea în cadrul Batalionului 404 Sprijin Logistic „NĂSĂUD”.

Născut la Târlişua, profesorul Pompei Cocean s-a remarcat prin activitatea științifică și literară de care a dat dovadă de-a lungul carierei obținând Premiul Academiei Române în anul 1997, fiind membru al Uniunii Scriitorilor din România și prim autor al monografiei județului Bistrița-Năsăud. Cercetător, profesor, manager și poet-scriitor, acesta a adus o contribuție deosebită la promovarea prestigiului județului Bistrița-Năsăud, merite care îl recomandă pentru acest titlu.

Nu în ultimul rând, acest titlu îi va fi conferit unei personalităţi marcante ale vieții artistice bistrițene, Miron Duca. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, încă din anul 1981,  pictorul Miron Duca este artistul care în ultimele patru decenii a reușit să marcheze viața culturală a județului Bistrița-Năsăud într-un mod impresionant.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5