Şase programe de formare profesională, disponibile prin Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud

Compartimentul de Formare Profesională al Camerei de Comert şi Industrie Bistriţa-Năsăud pregăteşte, pentru perioada februarie-martie, organizarea a şase programe de formare profesională.

         Potrivit informării CCI BN, pentru cursul de iniţiere „Comunicare în limba germană-nivel începător” mai sunt disponibile 5 locuri, la seria care va începe în luna februarie. După 60 ore parcurse, certificatul de absolvire obţinut este recunoscut de Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei.
         Pentru programul de „asistent manager”, tot de iniţiere, care se desfăşoară pe parcursul a 64 ore, pregătirea generală minimă pentru înscriere este cea de finalizare a studiilor medii.  

         Cursul de perfecţionare şi specializare pentru inspector resurse umane va debuta în martie. Este vorba despre 48 ore, timp în care cursanţii vor dobândi competenţe în întocmirea şi gestionarea documentelor de evidenţă a personalului; organizarea recrutării şi selecţiei personalului; întocmirea statului de plată pentru personalul încadrat; oferirea informaţiilor privind problemele de personal şi administrarea bazei de date de evidenţă a personalului utilizând PC-ul.  

Absolvenţii de studii medii au la dispoziţie şi cursuri certificate de perfecţionare şi specializare ca inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Pe parcursul programului, de 80 ore, participanţii vor învăţa să realizeze activităţile de prevenire şi protecţie, a semnalizării de securitate şi/sau sănătate la locurile de muncă. De asemenea, programul prevede dobândirea competenţelor în
instruirea lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, stabilirea mijloacelor materiale şi tehnice necesare securităţii şi sănătăţii în muncă, prevenirea accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale, participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporară de muncă, verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi  monitorizarea activităţilor de evacuare şi intervenţie în situaţii de urgenţă.  

         Pentru cadru tehnic PSI mai sunt disponibile 2 locuri, programul de perfecţionare având o durată de 120 ore. Se pot înscria absolvenţi de liceu, cu sau fără diplomă de BAC (vu vârsta minimă de 18 ani). De asemenea, certificatul de absolvire este recunoscut de Ministerul Muncii şi cel al Educaţiei. La sfârşitul programului de formare profesională, participantul va poseda cunoştinţe specifice în activităţile de bază necesare la acordarea asistenţei tehnice de specialitate în situaţii critice, avizarea documentaţiilor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, controlul modului de respectare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, alaborarea documentelor specifice activitatii de PSI; instruirea salariaţilor în domeniul PSI; Investigarea contextului producerii cauzelor de incendiu, monitorizarea activităţii de PSI, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor şi planificarea activităţii PSI.

Nu în ultimul rând, CCI BN organizează cursuri certificate de perfecţionare şi specializare pentru contabil. Pe parcursul a 60 ore, participanţii (cu studii superioare sau medii şi cunoştinţe minime de contabilitate) vor învăţa să întocmească/completeze documentele primare; să conteze operaţiuni patrimoniale, să efectueze calcule specifice, să completeze registrele contabile, să întocmească balanţa de verificare, bilanţul contabil şi să transmită documentele specifice.  
 

„Pentru informatii suplimentare şi înscrieri vă aşteptăm la sediul nostru din Bistriţa, str. P. Ispirescu, nr.15A,et.2, tel/fax 0263-230640 int.103 sau 0733900204 , email [email protected]”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5