Două cursuri de formare profesională, prin AJOFM BN, debutează în a doua jumătate a lunii februarie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud  organizează prin Centrul propriu de Formare Profesională, programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). Potrivit directorului executiv Otilia Râpan, din a doua jumătate a lunii februarie 2016 se vor derula prin C.F.P. Bistriţa două programe de formare profesională în ocupaţiile de “inspector resurse umane” şi “lucrător în structuri pentru construcţii”.

Programul de formare profesională de “inspector resurse umane” este un program de perfecţionare, în care participanţii trebuie să fie absolvenţi de liceu. Cursul dureaza 8 săptămâni, programa de pregatire cuprinde 240 ore, din care pregatirea teoretică  84 ore, iar cea practică 156 ore.

Cursanţii vor deprinde abilităţi de întocmire şi gestionare a documentelor de evidenţă a personalului; organizarea recrutării personalului; întocmirea, operarea şi transmiterea registrului general de evidenţă a salariaţilor; întocmirea statului de plată pentru personalul angajat; administrarea bazei de date de evidenţă a personalului;  comunicarea cu angajaţii etc.

Programul de formare profesională de “lucrător în structuri pentru construcţii” este unul de calificare, participanţii trebuie să fi absolvit învăţământul obligatoriu. Cursul dureaza 10 săptămâni, programa de pregătire cuprinde 360 ore, din care pregătirea teoretică 120 ore, iar cea practică 240 ore. În cadrul cursului, vor fi prezentate noţiuni generale despre construcţii; materiale în construcţii; planuri pentru construcţii; prelucrarea materialelor; săpături şi sprijiniri; cofraje din lemn; lucrări simple de armare; zidării simple de cărămidă; tencuieli obişnuite driscuite etc.

Persoanele interesate să urmeze aceste programe de formare profesională organizate de agenţie  sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Gării, nr. 2 – 4, etaj ll, telefon 0263 – 236296.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5