Şase proiecte cu finanţare europeană trebuie finalizate la Leşu! E nevoie de bani pentru cofinanţare!

Pentru administraţia publică locală din comuna Leşu, 2023 este un an de final al unui exerciţiu financiar european 2014-2020, când orice comunitate trebuie să-şi închidă proiectele avute în implementare. Mai mult, orice primar doreşte să facă şi alte proiecte pentru comunitate, după cum remarca primarul Sorin Avram.

         "Trebuie să închidem şase proiecte cu finanţare europeană care se află în diferite stadii de execuţie, majoritatea în stadiul de depunere a tranşei finale. Pe drumul comunal, suntem la tranşa finală, la Amfiteatru, de asemenea, la tranşa finală şi la Căminul Cultural şi drumurile forestiere. Mai avem doar la capelă şi Grădiniţă unde urmează să înceapă lucrările. Aceste deschideri de proiect şi deschiderea altora noi înseamnă o cheltuială foarte mare din bugetul local, pentru cofinanţări, lucrări neeligibile din proiect. Bugetul comunei Leşu nu ajunge pentru toate cofinanţările pe care le avem. Guvernul a dat ordonanţe prin care a permis firmelor să ajusteze preţurile contractelor, Ordonanţa 15 şi Ordonanţa 64, şi ne-a obligat pe noi, primăriile, ca beneficiari ai lucrărilor, să semnăm acte adiţionale. Au spus că ne vor da bani, dar banii nu au mai venit de la guvernanţi şi au rămas pe spatele bugetelor locale", a declarat primarul Sorin Avram. 

Potrivit acestuia, în bugetul local al comunei Leşu ar fi nevoie de 1,398 milioane lei din care pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii rutiere forestiere” – 742.144 lei, „Reabilitare şi dotare Cămin Cultural” – 347.667 lei, începerea proiectului pe PNRR de modernizare a străzilor – 139.000 lei, „Modernizare străzi de interes local, Lotul 1” – 30.000 lei, Modernizare străzi de interes local Lotul 2” – 44.000 lei, Modernizare străzi de interes local , Locul 3” – 53.000 lei, ultimele trei proiecte, pentru elaborarea studiului de fezabilitate. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5